BTC USD 22,897.9 Gold USD 1,877.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Amoi rasis cauvanis tak takut Melayu marah tunggu 2 jam di Hospital Melaka

Panji hitam putih

Active+ Member
gem
Messages
4,990
Joined
Nov 6, 2016
Messages
4,990
Reaction score
1,413
Points
111
Video: Wanita ‘Meroyan’ Tunggu Lama Di Hospital

You orang kerja hospital jangan main-main, kita Cina tidak takut sama awak (Melayu). Bukan saya mahu marah sama awak, kerja hospital betul-betulah hati orang (saya) sudah sakit saya sudah tunggu 2 jam sapa tidak marah," katanya. 🧐



KUALA LUMPUR – Kecewa kerana terpaksa menunggu hampir 2 jam untuk mendapatkan rawatan, seorang wanita menyalahkan kakitangan hospital yang di dakwa ‘main-main’ ketika menjalankan tugas.
Wanita tersebut melalui satu klip video yang di muatnaik di laman Facebook mendakwa kakitangan Hospital Besar Melaka tidak melayani pesakit yang datang.
“Semua yang kerja dekat sini hospital main-main, saya nak cakap dengan semua kerja hospital yang tengok live saya.
“Kita pesakit (datang) check sini bukan main-main. Kalau mahu main-main jangan kerja sini. Saya buka live (sebab) saya betul-betul sudah marah, (kalau) kamu mahu marah, saya customer dekat sini sudah tunggu 1 jam,” tegas wanita tersebut.
Wanita tersebut turut mendakwa kakitangan hospital terlalu sibuk membuang masa dengan melayari internet.
“You orang kerja hospital jangan main-main, kita Cina tidak takut sama awak (Melayu).
“Bukan saya mahu marah sama awak, kerja hospital betul-betulah hati orang (saya) sudah sakit saya sudah tunggu 2 jam sapa tidak marah.
“Bukan saya nak cakap benci orang Melayu, kalau mahu kerja nurse (jururawat) kerjalah betul-betul. (Ada) tekan handset, (kakitangan) kaunter tengok Youtube ingat kita tak nampak ka?,” soalnya pula.
Melalui klip video tersebut, dia turut dilihat memarahi pengawal keselamatan yang bertugas kerana menegurnya agar memperlahankan suara.
Ekoran peningkatan mendadak kes baharu positif COVID-19 di negara ini, kakitangan Kementerian Kesihatan Malaysia di laporkan tidak ‘menang tangan’.
Malah media sebelum ini melaporkan ada di kalangan mereka yang tidak mendapatkan rehat yang secukupnya kerana kekurangan kakitangan.
Kerajaan sebentar tadi turut mengumumkan melantik 2,000 kakitangan baharu secara kontrak, terutamanya jururawat.
Menurut Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ia bagi meringankan tugas jururawat dan kakitangan hospital yang keletihan kerana terpaksa bekerja siang dan malam untuk membuat saringan kes COVID-19 dan merawat mereka yang disahkan positif. – SuaraTV.

 
Sponsored Post

2618918

Active+ Member
gem
Messages
3,699
Joined
Aug 8, 2012
Messages
3,699
Reaction score
2,138
Points
171
Awards
1
Video: Wanita ‘Meroyan’ Tunggu Lama Di Hospital

You orang kerja hospital jangan main-main, kita Cina tidak takut sama awak (Melayu). Bukan saya mahu marah sama awak, kerja hospital betul-betulah hati orang (saya) sudah sakit saya sudah tunggu 2 jam sapa tidak marah," katanya. 🧐



KUALA LUMPUR – Kecewa kerana terpaksa menunggu hampir 2 jam untuk mendapatkan rawatan, seorang wanita menyalahkan kakitangan hospital yang di dakwa ‘main-main’ ketika menjalankan tugas.
Wanita tersebut melalui satu klip video yang di muatnaik di laman Facebook mendakwa kakitangan Hospital Besar Melaka tidak melayani pesakit yang datang.
“Semua yang kerja dekat sini hospital main-main, saya nak cakap dengan semua kerja hospital yang tengok live saya.
“Kita pesakit (datang) check sini bukan main-main. Kalau mahu main-main jangan kerja sini. Saya buka live (sebab) saya betul-betul sudah marah, (kalau) kamu mahu marah, saya customer dekat sini sudah tunggu 1 jam,” tegas wanita tersebut.
Wanita tersebut turut mendakwa kakitangan hospital terlalu sibuk membuang masa dengan melayari internet.
“You orang kerja hospital jangan main-main, kita Cina tidak takut sama awak (Melayu).
“Bukan saya mahu marah sama awak, kerja hospital betul-betulah hati orang (saya) sudah sakit saya sudah tunggu 2 jam sapa tidak marah.
“Bukan saya nak cakap benci orang Melayu, kalau mahu kerja nurse (jururawat) kerjalah betul-betul. (Ada) tekan handset, (kakitangan) kaunter tengok Youtube ingat kita tak nampak ka?,” soalnya pula.
Melalui klip video tersebut, dia turut dilihat memarahi pengawal keselamatan yang bertugas kerana menegurnya agar memperlahankan suara.
Ekoran peningkatan mendadak kes baharu positif COVID-19 di negara ini, kakitangan Kementerian Kesihatan Malaysia di laporkan tidak ‘menang tangan’.
Malah media sebelum ini melaporkan ada di kalangan mereka yang tidak mendapatkan rehat yang secukupnya kerana kekurangan kakitangan.
Kerajaan sebentar tadi turut mengumumkan melantik 2,000 kakitangan baharu secara kontrak, terutamanya jururawat.
Menurut Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ia bagi meringankan tugas jururawat dan kakitangan hospital yang keletihan kerana terpaksa bekerja siang dan malam untuk membuat saringan kes COVID-19 dan merawat mereka yang disahkan positif. – SuaraTV.


Mana videonya?

Sape tau kes terbaru harini berapa? Lambat pulak update
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,100
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,100
Reaction score
2,035
Points
211
Awards
1
.............................................


Apa la datang govt hospital tunggu 2 jam tu kira cepat la. Nak suruh doktor tengok cepat, kena tgk kes tu kecemasan ke tak. Kalau orang tetak kau, kau datang hospital, orang rawat kau tak sampai 2 saat . Kalau kau datang sebab sakit kepala, memang la tunggu 2 jam
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,100
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,100
Reaction score
2,035
Points
211
Awards
1
.............................................


Apa la datang govt hospital tunggu 2 jam tu kira cepat la. Nak suruh doktor tengok cepat, kena tgk kes tu kecemasan ke tak. Kalau orang tetak kau, kau datang hospital, orang rawat kau tak sampai 2 saat . Kalau kau datang sebab sakit kepala, memang la tunggu 2 jam
 

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,979
Points
201
Apa la datang govt hospital tunggu 2 jam tu kira cepat la. Nak suruh doktor tengok cepat, kena tgk kes tu kecemasan ke tak. Kalau orang tetak kau, kau datang hospital, orang rawat kau tak sampai 2 saat . Kalau kau datang sebab sakit kepala, memang la tunggu 2 jam

tgk macam waktu malam, jabatan pesakit luar dah tutup..

mmg jabatan kecemasan waktu malam agak slow..

pernah gi dulu, sebab anak demam.. les kecemasan lain lagi banyak..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,931
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,931
Reaction score
26,825
Points
2,836
Awards
2
yup betul..

kalo tgk keadaan amoi tu, bley berdiri, bley cakap dengan jelas, boleh bernafas dengan baik, bley berfikir dengan baik(ke bukan?? )..

mmg zon hijau laa..

Kira belum betul² cemas lagi
Ada yg lg cemas
Petugas kt situ pn dh aware menda gini
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,100
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,100
Reaction score
2,035
Points
211
Awards
1
adakah dia sorang yg lambat?
macam mana dgn pesakit lain ?
klu pesakit lain pun lambat..memang dia ultra kiasu..
kasi terajang jer..xpun sumbat mulut dia dgn virus ciptaan datuk dia..
dasar.............

Kalau 2 jam tu kira cepat la. Nampak dia pun sihat. Takde patah ke sawan ke yang perlu rawatan pantas.
Aku kalau demam sakit kpala gi swasta. Dah tahu gi kerajaan lambat. Lain la memang boleh tunggu. Pernah sekali demam hari jumaat malam, pukul 11 malam gi hospital melaka, tunggu doktor sejam, tunggu keputusan darah 2 jam lebih. Balik pukul 3 pagi lebih. Tapi esok cuti so tak kisah pun.
 
Sponsored Post

Top
Log in Register