Ambank Ziqir Platinum Mastercard

CG Sponsors




vel

Fun Poster
Joined
Aug 5, 2008
Messages
537
Reaction score
15
Points
15
Ada Sape pernah guna Ambank Zikir Platinum Mastercard???
bagi pendapat jap..
 
Sponsored Post

vel

Fun Poster
Joined
Aug 5, 2008
Messages
537
Reaction score
15
Points
15
xde ke sesape yg pernah dgr or guna kad debit ni? sbb saye dah dpt, bayar RM599 tolak dari kad kredit..diorg offer pakai tepon je...
pastu diorg bg sekali voucher dan insuran sebagai ganti RM599 tu..
bagus ke kad debit ni ek? tulun sape2 yg berpengalaman
 

lima1972

Freshie
Joined
Apr 11, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
saya pun ade dapat call dari maybank visa card...tapi dia nak bagi VIP CARD....dia bagi tau apa kelebihannya ...semua termasuk dapat insurans RM100k lagi.....last2 saya tanya kad ni free ke ...dia jawab YE....memang tak de yuran bulanan & tahunan tapi kita kenakan YURAN PEMPROSESAN sebanyak RM548 tolak dari kad kredit.......saya pun terus CANCEL.......tak kuasa nak menambahkan hutang kad kredit .....
 

Jakethitam

Banned
Joined
Sep 9, 2008
Messages
641
Reaction score
2
Points
15
saya pun ade dapat call dari maybank visa card...tapi dia nak bagi VIP CARD....dia bagi tau apa kelebihannya ...semua termasuk dapat insurans RM100k lagi.....last2 saya tanya kad ni free ke ...dia jawab YE....memang tak de yuran bulanan & tahunan tapi kita kenakan YURAN PEMPROSESAN sebanyak RM548 tolak dari kad kredit.......saya pun terus CANCEL.......tak kuasa nak menambahkan hutang kad kredit .....
startegi bisnes...tu nasib baik beritahu...kekekeek:)cgrock:)cgrock
 

hairul123

Fun Poster
Joined
Jan 8, 2009
Messages
262
Reaction score
0
Points
10
xde ke sesape yg pernah dgr or guna kad debit ni? sbb saye dah dpt, bayar RM599 tolak dari kad kredit..diorg offer pakai tepon je...
pastu diorg bg sekali voucher dan insuran sebagai ganti RM599 tu..
bagus ke kad debit ni ek? tulun sape2 yg berpengalaman
huhuhuhu cam tektik kotor je bank ni. Bg debit card tolak RM 599 dr kredit kad, padahal nak jual insuran je. Guna nama debit card utk jual insuran. Padahal debit card ni percuma je. byr je yuran tahunan rm 10-Rm24.

Fungsi kad debit ni sama cam kad credit, cuma kalau nak guna perlu ada duit dulu dlm kad dan boleh guna di mana2 kiosk yg ada lambang mastercard/visa.
 

tok siak

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2009
Messages
765
Reaction score
0
Points
10
aku rasa tu agen kad tu.. bukan orang bank..
 

carefulboy

Freshie
Joined
Feb 18, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
careful dgn budak name Haikal (0162068257)

Hi semua.....
Berhati2 dgn panggilan dari lelaki yg bernama Haikal, lelaki ni agent zikir kad, aku dah tertipu, sampai aku bagi semua maklumat kat dia, termasuk no pin kredit kad aku, ahhhhhhhhhhhhhhh............ menyesalnye aku....

Sape2 yg tahu name agent zikir kredit kad ni, please bagitau aku, please email aku.......... mula2 ckp semua freee, pastu at last ckp charge rm599.00,kalu aku check kene bayar nanti, 40 mlm aku solat hajat, mmg aku tak redha .
 
Last edited:

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,633
Reaction score
358
Points
141
Hi semua.....
Berhati2 dgn panggilan dari lelaki yg bernama Haikal, no phone 016-2068257, lelaki ni agent zikir kad, aku dah tertipu, sampai aku bagi semua maklumat kat dia, termasuk no pin kredit kad aku, ahhhhhhhhhhhhhhh............ menyesalnye aku....

Sape2 yg tahu name agent zikir kredit kad ni, please bagitau aku, please email aku.......... mula2 ckp semua freee, pastu at last ckp charge rm599.00,kalu aku check kene bayar nanti, 40 mlm aku solat hajat biar budak Haikal tu ditimpa celaka, mmg aku tak redha sampai mati.........
penipuan besar ni..
call laa Ambank kata xnak apply..
 

carefulboy

Freshie
Joined
Feb 18, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Alhamdulillah.......

Thanks semua..... syukur dia tak sempat charge lg kredit card aku....nasib baik aku cepat2 block....fuhhh lega...

Korang semua hati2....jgn sesekali dedahkan no pin kredit card yg 3 digit kat belakang tu....sbb kalu org lain dpt no pin tu diorg leh buat transaction online semaxsimum yg boleh.....alhamdulillah skali lagi.
 

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
Hi semua.....
Berhati2 dgn panggilan dari lelaki yg bernama Haikal, lelaki ni agent zikir kad, aku dah tertipu, sampai aku bagi semua maklumat kat dia, termasuk no pin kredit kad aku, ahhhhhhhhhhhhhhh............ menyesalnye aku....

Sape2 yg tahu name agent zikir kredit kad ni, please bagitau aku, please email aku.......... mula2 ckp semua freee, pastu at last ckp charge rm599.00,kalu aku check kene bayar nanti, 40 mlm aku solat hajat, mmg aku tak redha .
call ke call centre report problem ni....cerita situation....depa leh amik pre caution mana2 caj yg akan di caj kan ke dalam kad tur....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register