BTC USD 51,022.5 Gold USD 1,781.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Amaran dari BNM

kay ee

Active Member
Messages
1,342
Joined
Apr 21, 2008
Messages
1,342
Reaction score
9
Points
25
Skim urus niaga mata wang asing haram

Urus niaga mata wang asing dengan seseorang, selain daripada seorang yang diberi kuasa, yang tidak mendapat kebenaran oleh Pengawal Pertukaran Wang Asing di bawah AKPW sering:

Menawarkan kepada pelabur atau orang awam peluang untuk berurus niaga mata wang asing dengan syarikat induk (yang kononnya mempunyai lesen sah untuk berurus niaga mata wang asing di luar negara);
Memudahkan urus niaga mata wang asing dengan menyediakan akses kepada laman web syarikat induk dan kemudahan urus niaga melalui internet;
Menggaji lepasan siswazah sebagai eksekutif pemasaran dan mempengaruhi mereka supaya membuat ahli keluarga mereka membuat pelaburan;

Mengarahkan pelabur-pelabur untuk mendeposit wang pelaburan sama ada ke dalam akaun bank syarikat induk atau akaun bank pihak ketiga; dan

Mempengaruhi pelabur-pelabur untuk menambah jumlah pelaburan ("panggilan margin") atau menghadapi risiko kehilangan pelaburan



link berkaitan :
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=104&pg=457&ac=551&lang=bm

ade sesape leh huraikan tentang apa yang dimaksudkan oleh kenyataan yang dikeluarkan oleh BNM ni?:)cgrock

kalau saya salah tolong ajar yer...:D
 
Last edited:
Sponsored Post

anne_81

Fun Poster
Messages
535
Joined
Jan 23, 2007
Messages
535
Reaction score
14
Points
15
so pastikan pelaburan forex anda is legal..:)paid
 

Dellyx

Fun Poster
Messages
863
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
hehe topik ni sampai bila pun takkan abis.. forex ni oke je trade.. cuma yg salah kita kat mesia ambil deposit org lain tuk forex ni sbab takde mana mana institusi forex yg legal kat mesia ni.. so maksud anne forex yg legal tu.. main ar tempat yg disahkan.. tempat yg legal.. tak salah dgn undang-undang mesia.. lagipun kita trade kat luar negara.. bukan kat sini.. company kita trade tu disahkan di luar negara..
 
Last edited:
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12496
USD / JPY
113.648
GBP / USD
1.32454
USD / CHF
0.92678
USD / CAD
1.26754
EUR / JPY
127.859
AUD / USD
0.71044

CG Sponsors




Top
Log in Register