Amanah Saham Nasional (ASN) - aplikasinya

CG Sponsors




Sponsored Post

chilipeppermom

Freshie
Joined
Feb 8, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
13
Untung macam mana ye ASN ni? Dia bukan macam ASB kan?

Saya ada tak sampai 2K je ASN ni, jadi untung pun tak nampak sangat.
Maksud saya untung merujuk kepada ASB. Dividen 5.5 tu masih tinggi dan masih untung berbanding kita simpan kat fixed deposit mana2 bank.
ASN kena kumpul unit banyak2 baru boleh nampak unit tu akan beranak dengan pertambahan unit selepas agihan pendapatan. Satu lagi untungnya ASN kita beli masa unit harga rendah dan jual masa harga tinggi tapi buat masa sekarang ni tak payah jual dulu sebab dah setahun lebih harga seunit di paras tengah2 sekitar 0.70++ seunit. Target saya beli jer unit ASN sekarang sementara harga rendah. Manatau 5-10 tahun akan datang naik balik jadi 0.90 seunit ker...beli sikit2 masa harga rendah. Banyak dah tips sifu2 kita kongsi dalam thread ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register