Amanah saham bumiputera 2 (asb 2)

Recommended Brokers


Sponsored Post

avatar82

Junior Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
58
Reaction score
0
Points
6
Tengok iklan pnb. Pnb suruh Kita kompounding.. kalau ambil loan pun kena mampu bayar bulan2 supaya Kita boleh compound dividen tu.. kalau Guna dividen bayar balik tiada la effect compounding.. anyway terpulang kepada individual.. I am less headache now.. no more lasb.. all cancelled..

yeahh...no more headache.

tp bulan 1 nanti....xda la div ~12k. boleh guna dlu utk settle apa2 hutang @ shopping. simpan sendiri macam x jadi ja. :)cgrock
 
Last edited:

avatar82

Junior Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
58
Reaction score
0
Points
6
Ni pun terlintas jugak. Selalu fikir pros and cons pasal bab2 ni.

Tapi tak silap kalau lasb, potensi unit yang boleh dibeli/ disimpan akan naik lagi laju (sebab faktor "compounding effect").
Dengan kata lain, akan datang boleh simpan lebih dari 200K dengan kadar yang lagi laju.
Simpanan peribadi memang lambat, lagi2 kalau mula dengan RM0 - melain kan lah kalau simpan 10K setiap bulan.

Kalau saya silap, harap2 boleh diperbetulkan.

ya betul... aku sokong.
 

avatar82

Junior Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
58
Reaction score
0
Points
6
aku bulanan pon dah x cover..
tapi disebabkan interest 5.15% vs dividen 6%, aku cuba menten dulu laa..lama tu nak break even klu rate masih kekal..

tahun depan target potong je lah. duk pikir TunM x pandang org ambil lasb2. mgkin dah bukan golongan susah sgt.

biarkan hanya lasb1 ja yg membantu
 

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
31
Points
20
mungkin salah dengar. lasb1 open xda limit. lasb2 ja freeze
Open tak de limit tu maksud nya loan boleh dipohon la kan?

Banker tu pun ada cakap untung (mungkin dia maskud kan Div) asb1 lg tinggi dr asb2.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register