BTC USD 56,926.8 Gold USD 1,835.48
Time now: Jun 1, 12:00 AM

along ke apa ke aku sauk je la ni

young and dangerous

Active Member
Joined
May 12, 2008
Messages
1,090
Reaction score
14
Points
25
salam aku nak tanya.. aku nak buat personal loan 5k.. bulan2 aku boleh bayar dalam 450.. ade lubang tak nak korek..
 
Sponsored Post

kelempap

Active Member
Joined
Sep 21, 2007
Messages
1,825
Reaction score
39
Points
30
klu nak sauk along kat mana2 ade no fon....jgn la sekali2 deal dgn along
 

ndzul01

Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
1,466
Reaction score
0
Points
20
Jgn la sampai deal dengan along bro...
 

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,699
Reaction score
226
Points
83
saya bukan ah long saya mau tolong potong u punye kepala :eek::eek::eek:
 

_freedom_

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2008
Messages
347
Reaction score
0
Points
10
kalau dah terdesak sangat pon jgn lah cari abg long
 

StanNero

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2006
Messages
7,442
Reaction score
164
Points
73
kalau 5 K je ako rasa CIMB lepas tu.. ko keje makan gaji ke apa
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
bank bank kat malaysia ni susah skit nak kasi pinjaman pekerja swasta, peniaga....macam-macam depa mintak, penjamin lah, pencagar lah, itu lah, ini lah...tambahan plak kalau ada blacklist, tapi nak buat camner, ikut logik pun, sape nak kasi pinjam kalau kita sendiri ada rekod buruk pinjaman terdahulu....walaupun mungkin kita hanya penjamin kes yang lepas, namun blakclist tetap blacklist.....

Kenapa along-along leh kasi plak pinjaman kat orang blakclist? Hmmm....sepatutnya kerajaan kena buat satu badan kewangan khusus untuk orang-orang blacklist ni, sebab bukan semua orang blacklist tu disenaraihitamkan kerana meminjam, ada diantara diorang yang teraniaya....
 

apes

Active Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
Pinjam je dari sanak saudara, jiran atau kawan2..Jgn sesekali jadi mangsa along yg laknat tu.. :(scam
 
Last edited:

ayie85

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2008
Messages
359
Reaction score
0
Points
10
erm ada cara rasa standard chartered la sng, tp jauh kan la dr libatkan ah long tu.....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register