Allah itu Muhammad, Muhammad itu Allah

CG Sponsors




tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,583
Reaction score
898
Points
121
Kau x dengar ke video kat main page tu apa yang Syeikh Rohimuddin Al Banten syarah. Allah dah mentajallikan diri - Nya kepada Muhammad
Sama lah Syeikh tu..kalau dia kata Allah xde esok..piang LA dia..baru torikat je..xsampai pun bab hakikat dan makrifat pun..
 
Sponsored Post

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,583
Reaction score
898
Points
121
Tareqat Ahmadiah pun ada, Ahmadiah Saidiah
Tg.hj Daud bukit abal dgr2 bawa torikat tu..ko belajar semua2 torikat tu xsama ke pendapat dorg dgn ko tu..huhu
Sama..kan..?huhu
Tu yg aku kata..anak murid hj Daud bukit abal tu yg tulis mengenal Allah dan wali Allah tu..org yg reti..dia rujuk dgn tok guru Hj Daud bukit abal tu..mu tu xreti lagi sebenarnya..
Kalau mu reti..mu mesti sama dgn anak murid dia kefahaman yg benar tu..
 

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,583
Reaction score
898
Points
121
Awat sebut nama Muhammad baru kesalahan Adam as diampuni. Kau x nampak ke Muhammad tu siapa?
Kan dh ssmua orgvtahu Muhammad s.a.w. tu kekasih Allah..dan Allah dh bg tau akan lahir kekasih dia tu Dr keturunan Adam a.s tu..Allah sendiri bgtau kepada nabi Adam a.s..
 

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,583
Reaction score
898
Points
121
Aku dah mention dah rasanya. Time aku berkholwat dalam bilik akulah
Pastu..ko tak cerita rahsia tu dgn guru ko?..kalau ko xcerita..
..tu yg aku kata..ko tu xreti2..guru ko masa ko jumpa tu masih hidup lagi ke tak?
 

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,583
Reaction score
898
Points
121
Muhammad sifatullah itu Qadim. Roh kau tu pun qadim x binasa walaupun dijadikan. Muhammad lagilah UMMI (Iinduk)
Tu yg mu pening bab qodim Allah pada sifat Allah tu..mu samakan qodim Allah tu dgn makhluk..
Yg ada pada ruh tu baqo je..bukan qodim..
 

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,583
Reaction score
898
Points
121
Video Syeikh Rohimuddin itu very clear. Ada lagi 1 video bab Huwa berbalik kepada Muhammad rasulullah saw tapi sedetail yang saya upload tu
Dia tu pun mabuk..xleh dijadikan hujah..huwa tu dia..yg berkata itu Rasullullah s.a.w..kalau huwa tu kembali pada diri Rasullulah s.a..w... akan jadi pendustaan...jika kefahaman Syeikh tu spt tu..rosak lah dia..
Rasul tu seorg yg benar.. Sidiq..dlm bab tauhid sifat 20.. disebut sifat rasul..mustahil Rasullullah s.a.w akan berkata huwa.. berbalik pada dirinya..mesti baginda akan sebut Ana..
Yg memandai2 mengatakan berbalik kepada Rasullulah s.a
W perkataan huwa tu..mari Dr ulama muktabar muhaqiqin mana?
 
Last edited:

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,189
Reaction score
1,279
Points
151
Dari Pukul 2.22 Pagi sampai 4.53 Pagi, 24 Post dalam thread nie aja.
Suka bebenor malaun sekor nie spam post banyak-banyak.
Nanti thread nie jadi ribu-ribu page jugak :ROFLMAO:
 

boca120879

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2018
Messages
799
Reaction score
384
Points
41
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh

Diceritakan oleh Al Humaidiy, diceritakan oleh Sufyan, diceritakan oleh Az Zuhriy, diceritakan oleh 'Ubaidullah bin 'Abdullah,
daripada Ibnu 'Abbas r.a., 'Umar r.a. berkata di atas mimbar,
Nabi s.a.w. bersabda,


"Janganlah kalian melampaui batas
dalam memujiku (mengagungkanku)

sebagaimana orang Nasrani
mengagungkan 'Isa bin Maryam.


Sesungguhnya aku hanyalah hamba-Nya,

maka itu katakanlah
`hamba Allah dan utusan-Nya'."

(Hadith Bukhari no. 3189)

Nota penting:
Untuk pemahaman yang lebih baik,
sila rujuk nasihat pakar
(ulama, ustaz atau yang setaraf dengannya)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register