BTC USD 22,724.1 Gold USD 1,867.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Movie ALKHALLAT+ (2022) (ARAB) (NETFLIX)

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,137
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
29,137
Reaction score
539
Points
166
MV5BY2UxOWEwYmEtNTI0MC00MmUyLWI3YTctYjExOGE4OTlmYWI3XkEyXkFqcGdeQXVyNDYwMTI1MjQ@._V1_FMjpg_UX1...jpg
ALKHALLAT+ merupakan filem netfkix pertama dari Arab Saudi.
Filem dark comedy yang memuatkan 4 cerita pendek dalam satu filem. Keempat-empat cerita ini berkisar tentang helah dan tipu daya, paling dasyat satu penipuan boleh membawa kepada kematian.
Keempat-empat cerita pendek yang dipaparkan sangat-sangat menyakitkan hati dalam masa yang sama mempunyai suntikan komedi yang mecuit hati.
Menarinya tentang filem ini, kita dapat melihar dengan lebih dekat budaya masyarakat arab moden. mereka suka bersumpah atas nama Tuhan, selamba je bersumpah akan ceraikan isteri dia kalau kawan dia tak duduk makan dengan dia
1f974.png
dan macam-macam culture lain.

Spoiler alert:

-Kisah pertama mengenai 3 orang pencuri yang cuba melepaskan diri. Bagi aku yang ni paling kelakar. Best!

-kisah kedua mengenai seorabg chef di hotel 5 bintang yang mengambil kesempatan ke atas rakan sejawat dan tempat kerjanya demi memulihkan hubungan ibu bapanya. Bagi aku kisag ni paling annoying dan menyakitkan hati.

-kisah ketiga mengenai seorang lelaki cuba menyembunyikan rahsia curang sahabatnya dari isteri sahabat tersebut. Sahabatnya meninggal dunia dan dia cuba sedaya upaya menyembunyikan rahsia. Bagi aku cerita ni paling best dan paling dark, tragis!

-kisah keempat mengenai sebuah keluarga arab yang bercuti di sebuah hotel mewah. Bapa dan anak lelaki keluar menyelinap ke kelab malam akhirnya saling meyalahkan demi menyelamtkan tengkuk mereka dari amukan sang ibu yang sedang menunggu di bilik hotel. Bagi aku kisah ni paling boring, ok-ok sajalah.
Boleh tonton di netflix.

kredit Shukr Shukr
AA15J3Yh.jpg


alkhallat-featured.jpg


Alkhallat-1-1.jpg

 

CG Sponsors
Top
Log in Register