Aku tengah bengang! Kosmo Iklan Niaga SCAM

CG Sponsors




tuksidang

Banned
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,972
Reaction score
462
Points
41
Memang palat diorg ni..
Hari2 aku beli kosmo, da beratus duit aku beli paper korg..
Hari ni aku kena scam dgn kosmo..:mad:

Aku tempah iklan dalam iklan niaga kosmo..
Rege RM210 utk 20 hari (3cm x 5cm)..
Mula2 tk der masalah, tp bila aku nk renew / buat iklan baru..
Terus lain harga..

Kali pertama aku fax, kata nya teks iklan aku ni harga lain..
RM900 untuk 30 hari..Jadi aku fax semula..

Kali kedua aku fax mcm yg di bgtau suruh ubah, dekat seminggu senyap..Call person incharge keluar la, meeting la, cuti la..Last dapat ckp setelah berkali kali call, fax u i tk dapat pun katanya..Padahal lepas fax aku call, ada mamat tu kata dah terima..

Kali ke 3 pagi tadi aku email (byk habis duit fax dari kedai, jadi aku email)..Pukul 2 petang dia call, kata teks iklan aku ni lain harga lagi sbb aku ambik 4 kotak sekali. 4 kotak asing baru dapat rege RM210. Dia suruh aku ubah..

Pukul 4 aku email skali lagi buat kali ke 4, dia kata tgh meeting nnt dia call. Kul 5.45ptg tadi dia call kata promosi rege RM210 dah tamat. Kosmo promosi rege tu sebulan jer..Macam s.i.a.l !!:mad: Pukul 2 kata lain, pukul 5.45 kata lain..

Sampai mati aku tk kn beli kosmo lagi.:(scam:(scam. Rugi lah korang sebab ada staff mangkuk hayun makan gaji buta..:mad:
 
Last edited:
Sponsored Post

skomeng13

Junior Member
Joined
Dec 22, 2008
Messages
57
Reaction score
2
Points
11
aku x pnah beli atau baca kosmo...
try je kat etro atau the star..
reader dorg lagi ramai...
 

_freedom_

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2008
Messages
347
Reaction score
0
Points
10
selalu gak baca KOSMO, tapi kat kedai mamak lee...
 

building

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
hihihi.. sabor tok... dorang tgh revise budget 2009 arr tu.. tu yg asyik meeting ahak
 

akuorang

Fun Poster
Joined
Dec 8, 2008
Messages
372
Reaction score
20
Points
15
panggil wartawan kosmo hebahkn hal ni :)):)):))
 

lah7257

Active Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
1,971
Reaction score
5
Points
25
Kena bawa ke tengah kes nih...
 

arowana

Active+ Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
3,001
Reaction score
19
Points
25
rileks tok sidang, hang mesti nak buat iklan cacing pawah kan...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Memang palat diorg ni..
Hari2 aku beli kosmo, da beratus duit aku beli paper korg..
Hari ni aku kena scam dgn kosmo..:mad:

Aku tempah iklan dalam iklan niaga kosmo..
Rege RM210 utk 20 hari (3cm x 5cm)..
Mula2 tk der masalah, tp bila aku nk renew / buat iklan baru..
Terus lain harga..

Kali pertama aku fax, kata nya teks iklan aku ni harga lain..
RM900 untuk 30 hari..Jadi aku fax semula..

Kali kedua aku fax mcm yg di bgtau suruh ubah, dekat seminggu senyap..Call person incharge keluar la, meeting la, cuti la..Last dapat ckp setelah berkali kali call, fax u i tk dapat pun katanya..Padahal lepas fax aku call, ada mamat tu kata dah terima..

Kali ke 3 pagi tadi aku email (byk habis duit fax dari kedai, jadi aku email)..Pukul 2 petang dia call, kata teks iklan aku ni lain harga lagi sbb aku ambik 4 kotak sekali. 4 kotak asing baru dapat rege RM210. Dia suruh aku ubah..

Pukul 4 aku email skali lagi buat kali ke 4, dia kata tgh meeting nnt dia call. Kul 5.45ptg tadi dia call kata promosi rege RM210 dah tamat. Kosmo promosi rege tu sebulan jer..Macam s.i.a.l !!:mad: Pukul 2 kata lain, pukul 5.45 kata lain..

Sampai mati aku tk kn beli kosmo lagi.:(scam:(scam. Rugi lah korang sebab ada staff mangkuk hayun makan gaji buta..:mad:
Aku pun dah lama sangat tak beli. baca online saja. nak lagi best baca yang dipost kat CG siap depa kasi ulasan sekali...selalunya aku ler yang kasi ulasan...:)):)):))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register