Ask/Help Aku suka makan daging, tapi....

CG Sponsors




Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
Raya2 kurban ni, mmg banyak dapat daging fresh..

potong nipis2, letak rempah kurma sikit+garam+bawang putih, pastu goreng selama 2 minit.. pearghhh..

yang jadi masalahnye, daging ni sangkut2 kat gigi..

kalau sangkut kat gigi depan tak pe jgak.. ni sangkut kat gigi geraham..~X(~X(

dah sangkut tu gigi mesti jadi sakit.. daripada sakit gigi, terus jadi sakit hati.. nak buat apa pun suma tak kena..

so, kawan2 ada tak cara2/ petua2 untuk hindarkan kesangkutan daging di gigi? :D




ps: nak kata gigi aku jarang2, tak de la plak..~X(~X(
 
Sponsored Post

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
kunyah je kat gigi depan.....da lembut sket baru kunyah kat gigi geraham....

hi hi hi...
 

Raykie

Super Active Member
Joined
Sep 24, 2010
Messages
6,899
Reaction score
83
Points
70
ko sakit gigi macam dalam avatar ko tu jugak ke bro? :D:D

aku pun same macam ko gak. sangkut kat gigi geraham. memang sakit hati kalau aku nak tarik daging tu keluar tapi tak dapat. pastu nak scan daging tu lekat kat gigi mana 1 pun buat aku sakit hati jugak.

aku tak guna pencungkil gigi yang kayu tu. takut gusi aku darah. ada ke solution lain utk makan daging ni? call harimau atau singa? sebab binatang tu makan daging tak ada masalah pun. :p:p
 

dominator

Active Member
Joined
Aug 24, 2009
Messages
2,049
Reaction score
42
Points
30
potong nipis2, letak rempah kurma sikit+garam+bawang putih, pastu goreng selama 2 minit..

PLUS.... blendedkan daging goreng tu.. then minum secukup rase
 

boblynn02

Active+ Member
Joined
Sep 8, 2007
Messages
3,457
Reaction score
81
Points
30
..

Petuanya... jgn makan.. hehehe...
ko ni kejam la tt..sajaaaaaaaa...jer tunjuk gambo.. aku ni dah la dlm diet.. wakakaka...


..
 

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
daging tu jgn potong pjg2 nti liat
kalu boleh potong nipis2 & potong merentang urat
tgk betul2 arah urat tu InsyaAllah mkn pon lembut jer
ape2 cara msk pon kena pndai juga :D
 

Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
ko sakit gigi macam dalam avatar ko tu jugak ke bro? :D:D

aku pun same macam ko gak. sangkut kat gigi geraham. memang sakit hati kalau aku nak tarik daging tu keluar tapi tak dapat. pastu nak scan daging tu lekat kat gigi mana 1 pun buat aku sakit hati jugak.

aku tak guna pencungkil gigi yang kayu tu. takut gusi aku darah. ada ke solution lain utk makan daging ni? call harimau atau singa? sebab binatang tu makan daging tak ada masalah pun. :p:p
haa.. tau tak pa.. nak scan tu yang perit tu.. ahahaha..

aku sampai ingat nak beli camera yang halus macam wayar tu.. geram punya pasal..
 

anipo

Active+ Member
Joined
May 15, 2008
Messages
4,887
Reaction score
126
Points
33
ko sakit gigi macam dalam avatar ko tu jugak ke bro? :D:D

aku pun same macam ko gak. sangkut kat gigi geraham. memang sakit hati kalau aku nak tarik daging tu keluar tapi tak dapat. pastu nak scan daging tu lekat kat gigi mana 1 pun buat aku sakit hati jugak.

aku tak guna pencungkil gigi yang kayu tu. takut gusi aku darah. ada ke solution lain utk makan daging ni? call harimau atau singa? sebab binatang tu makan daging tak ada masalah pun. :p:p
binatang tu pun ada masalah gak bile makan daging.. tp diorang tak tau nak luahkan prasaan kat sape.. :))

psst, td br makan daging.. pergh! sedapp woo tak sekat langsung kat gigi...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register