BTC USD 63,252.6 Gold USD 1,770.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help AKu stress sgt..tolong aku

rembomalaya

Freshie
Joined
Dec 10, 2010
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
aku dh stress sgt. aku gi keje selalu bingong je.tk leh nk concentrate sampai kena marah. Baru beberapa bulan nie aku macam ini. Selama aku keje mcm nie tk de pun mcm nie. Ini baru keje part time!

aku dh dekat 8 bulan tk keje full time. Company terakhir tutup dan aku tk keje sepenuh masa lagi. Bini aku dh bising buatkan aku malas nk balik rumah..kl balik pun..aku tido kt ruang tamu..kl dia bising aku gi masjid tido kalau aku tk de keje aritu.

anak2 aku pun aku tk jaga betul2..aku rasa pilu bila tidak dpt belikan barang2 yg diminta mereka..internet pun tk ada dah, astro pun tk ada..

duit kereta dan duit rumah dh tk bayar 5-6 bulan..bila aku call pengawai bank nk bagi tau yg aku tk blh nk bayar, dia maki hamun dan hina aku..bl aku berduit, tk de pun aku maki sesape..dia orang tk penah susah kot..atau dh lupa diri..

duit yg aku dpt dari keje part time, cukup2 utk beli makan dan bergerak..


aku cuma nk luahkan je..tk mintak bantuan apa2..cuma mintak nasihat sebab aku tk leh nk pikir sampai setiap hari atau doakan aku supaya dpt mengharungi tanpa putus asa..

ikutkan nk tulis lebih panjang tp aku rasa tk perlu


bil fon rumah pun tk bayar..hp postpaid tk bayar..skrg nie pakai prepaid je..
 
Sponsored Post

irama

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
4,391
Reaction score
0
Points
25
cuba kwn2 cgrian lain tolong,
ada tak yg bleh berikan peluang pendapatan tambahan ke
tabah ye. susah juga ada tanggungan anak isteri ni.

bleh tak anak letak kt nenek dia pastu suh isteri keje gak support tlg suami :D
 

mint

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
5,432
Reaction score
16
Points
65
sabar bro..

aku cuma ble simpati aje..

mungkin ada kwn2 cgrian lain yg bole bantu kawan kita utk perbaiki hidup dia.. :(

hari ni hari dia, esok lusa hari kita manala tau.. :(
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
Kembali pada NYA... :):):)

TUHAN xkan uji umatNYA, jikalau umatNYA itu xmampu menanggungnya..

JIKA ALLAH TAK SAYANG PADA KITA, ALLAH TAK AKAN UJI KITA! :):)

Kepada TT, bawak2 banyak bersabar ya, insyaallah ada jalannya...
 

fine net

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
339
Points
136
Allah uji bro nie...die bg dugaan...

psl pegawai bank tu,die x de hak nk marah or hina bro...blah bwk gi court..sbb menghina..klu ade unsur ugutan lg bgs....

sabar je bro...satu hari nnti klu di izin kn Allah...senang hdp bro..tp bro kene usaha lebih....Allah maha adil....die akan bg dugaan ikut ape yg bro mampu je...die x kn beri dugaan luar dr kemampuan bro....

hidup kite mcm roda...mgkin ari nie bro dkt bwh..satu ari nnti bro bleh naik atas....
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,014
Reaction score
281
Points
131
TT stress sebab apa sebenarnya?

sebab ekonomi ke atau sebab keluarga yg tak terurus?
 

abangjedi

Active Member
Joined
May 3, 2010
Messages
1,102
Reaction score
22
Points
30
bersabarlah, terus mencari rezeki Allah yg melata atas muka bumi ni. mungkin ada kesilapan pada diri sendiri. terus berusaha mencari keredhaannya....
 

oscar

Active Member
Joined
Oct 18, 2007
Messages
1,498
Reaction score
2
Points
25
TT diskass baik2 ngan wife tu, cube2lah....terangkan kt dia apa yg patut....agar family TT terurus seperti sediakala....:)
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,014
Reaction score
281
Points
131
berdoa masa antara dua khutbah nanti.... masa tu doa mudah makbul..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register