Aku panggil sistem nie " gaban profit by macd"

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12892
USD / JPY
107.7
GBP / USD
1.2496
USD / CHF
0.94327
USD / CAD
1.35336
EUR / JPY
121.585
AUD / USD
0.69637

CG Sponsors




asgaban

Active Member
Joined
Jan 28, 2007
Messages
1,217
Reaction score
41
Points
30
ok aku , nak tunjukkan cara @ teknik yg aku nak ajar nie...
teknik nie sesuai untuk tf5 dan tf15 so, aku beranie katakan ini adalah medium styles teknik.. teknik nie selaluya digunakan untuk intraday... so target profit dalam satu post adalah 20-40 pip. untuk gbp/usd.. pair lain pun boleh terpulang pada ketepatan dan mungkin lebih bagus dan mungkin x sesuai . bagi aku teknik nie amat simple dan profit... ada orang panggil teknik nie sidus teknik tapi kebanyakan sidus akan gunakan ema atau sma yang lebih kecil dan agak laju untuk di pradict.


indicator:
ema 10 warna- merah
ema 21 warna- kuning
sma 50 warna- biru

dan window indicator
macd standart tukar kepada (5-13-1)gunakan harizontal line untuk membuat garisan dalammacd setiap satu line ada
lima gab maksud nya 5, 10, 15 keatas dan kebawah

dan dia akan jadi mcm nie..
http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=3997&stc=1&d=1177358000
gaban_sistem.JPG

aku ambik contoh hari nie... GBP vs USD 24/4

ok... apa guna nya ema dan macd..
sistem nie amat simple.. bagi aku sistem nie the best sistem yang aku mixkan dengan indicator2 yg memang ada dalam mt4 so tak perlu gunakan EA yang canggeh2... yg kita nak adalah profit... kehijauan..pip

EMA 10 adalah untuk digunakan sebagai trend semasa(pergerakan @ kekuatan sesuatu matawang itu boleh pergi)
EMA 21 adalah sebagai signal atau support dan resistant semasa..
EMA 50 adalah sebagai trend...
MACD untuk digunakan masuk post dan untuk close post...

simple kan... dan ini contoh untuk masuk post dari macd

http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=3998&stc=1&d=1177359006
macd_entry.JPG

EMA 10 dan EMA 21 macam biasa lah kalau ema 10 membuat silang keatas atau kebawah ini akan membawa perubahan dan pergerakan... kedua2 ema ini akan sentiasa mengikut pergerakan sma 50 .kalau sma 50 naik ini bermakna trend sedang manaik sesuai untuk long dan sama jugak dengan [email protected] short..

Harus dipastikan kedudukan SMA50 nie.. apabila dia dalam lingkingan 20 darjah ke atas atau kebawah ini adalah trend yg kuat maksudnya trend dalam keadaan in profit..short atau long..
selalunya ema 10 akan membuat bentuk wave atau ombak yang kecil (geli2 la)...setiap satu pergerakan in trend dari permulaan persilangan ema10 dan ema 21 sehingga pertembungan semula mengambil dalam 15-25 pip.. so ini boleh reffer pada macd. kalau macd menunjukkan signal... signal macd selalunya boleh didapati dalam bentuk (trend continew,round top,round bottom,zero bounce,)
so ada 6 signal yg akan sealu dikeluarkan oleh macd..
 

Attachments

Sponsored Post

asgaban

Active Member
Joined
Jan 28, 2007
Messages
1,217
Reaction score
41
Points
30
Macd Entry Post- masuk post dalam keadaan selamat dengan mengunakan stop lose

ok selalunya aku akan gunakan max stop lose 30... tapi lagi bagus follow dari signal MACD.. ini boleh mendisiplinkan cara trading kita. walaupun kita comfident dengan market akan pergi kearah yang kita jangkakan... tetapi market banyak bagi risiko so kita kurangkan risiko dengan stop lose...
http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=3999&stc=1&d=1177361194
macd_anter_post.JPG

pastikan signal dari macd untuk masuk post...
 

Attachments

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Gu je k bro..utk pair lain dah cuba ke?
 

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,490
Reaction score
88
Points
80
perh...aku pon ada gak gune sidus nie..untuk H1 la...ok bro...thnaks ur info...aku nak try cara ko nie...:D

p/s:avatar sama la plak INITIAL D
 

goldtrader

Super Active Member
Joined
Dec 24, 2005
Messages
6,930
Reaction score
49
Points
70
baik utk scalping technic laa ni yer sebab bleh pakai untuk TF M5 dan M15 ...
 

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,490
Reaction score
88
Points
80
baik utk scalping technic laa ni yer sebab bleh pakai untuk TF M5 dan M15 ...
kalu ikut pemahaman aku cam tu la....main gune H1 nie..risiko beb tuk modal ciput...
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
aku rase kaedah ni sesuai utk TF 4hrs..ke camne asgaban hehe
 

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,490
Reaction score
88
Points
80
aku dah test kat GU..baru jek...dpt 13 pip...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register