Aku nak wat personal loan........

CG Sponsors




1309

Freshie
Joined
Dec 30, 2008
Messages
23
Reaction score
0
Points
3
deleteddeleteddeleteddeleted
 
Last edited:
Sponsored Post

Loan Blacklist

Fun Poster
Joined
Jul 15, 2008
Messages
915
Reaction score
3
Points
15
AKum sume, aku nak wat PL dlm 20k.
Masalahnya aku keje contract ngn Petronas, bru keje 8 bln.
Gaji 2000++. Ade ccris, x blacklist.
Ade sape2 bleh suggest? Aku dah apply kt HSBC tapi senyap je...

ym aku [email protected]
Huhuhu...masalah tu..Sekarang bank lebih berhati2 nak bagi keluarkan loan sebab masalah Global Economy Crisis sekarang ni....

Tak berani nak ckp kat mana leh wat loan....:-?
 

asrul07

Active+ Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
3,055
Reaction score
3
Points
25
mesti ramai yg bole membantu dlm CG ni.insyaallah..
 

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
petronas panel bank rkyat ke..? kalo panel aku boleh tolong.. :)
 

1309

Freshie
Joined
Dec 30, 2008
Messages
23
Reaction score
0
Points
3
ntah aku pun x tau, cmne nak tau panel ke x?
 

1309

Freshie
Joined
Dec 30, 2008
Messages
23
Reaction score
0
Points
3
panel maksudnya biroangkasa? Majikan bleh potong gaji kt slip trus eh?
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
AKum sume, aku nak wat PL dlm 20k.
Masalahnya aku keje contract ngn Petronas, bru keje 8 bln.
Gaji 2000++. Ade ccris, x blacklist.
Ade sape2 bleh suggest? Aku dah apply kt HSBC tapi senyap je...

ym aku [email protected]
bro, g agro bank, bank rakyat atau mbsb. rasanya mereka boleh tlg.

kalo takder blacklist ke apa patutnya leh lulus.

elakkan pakai agent melainkan anda blacklist.

lg satu, cari pegawai yg boleh tlg dan memahami. kadang2 ada pegawai yg endah tak endah je gn pemohonan kita.

aku respek kat pegawai agro bank. aku g mbsb, india tu haram tak layan aku. g agro bank, pegawai melayu. dia tlg aku dr A smpi Z. Alhamdulillah.
 

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
panel maksudnya biroangkasa? Majikan bleh potong gaji kt slip trus eh?
yup biro angkasa.. kalo bole buat PGM tu mmg bole dpt loan b.rkyat..

tinggal & keje ket mana bro..?
 

1309

Freshie
Joined
Dec 30, 2008
Messages
23
Reaction score
0
Points
3
duk kerinci, keje KLCC. Mmg xde blaclist, tapi sbb contract susah sket nak wat loan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register