BTC USD 61,186.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Others aku keje x dibayar gaji. TOLONG....

bandela_razak

Active Member
Joined
Jun 22, 2008
Messages
1,024
Reaction score
1
Points
25
slm kawan2 semua. minta pendapat dan cadangan kawan2 semua. citenye mcm ni. sy dah berhenti keje dr syarikat jual kenderaan hujung bln 10. surat sy bagi. kiranya sy berhenti cara elok dan sy xde buat masalah selama sy keje di syarikat ni. bulan tu sy ade jual kenderaan kt syarikat tu. kalau kira komisen ade jgk 1k lebih. gaji biasa dorg bayar hujung bln 11. masalahnye skrg. komisen pekerja lain dh dpt tapi komisen sy xdpt lagi. sy tanye kenape komisen sy xdpt lg. dorg ckp xsiap lg. lps2 mcm2 alasan. sampai skrg komisen sy xmasuk2 lg. hati dh panas ni. selain report dgn jab. buruh. ape lg cadangan supaya syarikat ni bayar komisen sy. minta pendapat yg bernas ok.
 
Sponsored Post

cempaka biru

Freshie
Joined
Nov 13, 2010
Messages
33
Reaction score
1
Points
11
slain buruh, lapor kat kementerian, on9 pun ble. dulu aku penah buat aduan, xsampai seminggu dah take action tp pasal lain r. kementerian mana not sure. dokumentasi2 yg menyatakan ko jual kete n patut dapat komisen dr hasil jualan tu pun kene ada tuk bantu sokong kenyataan ko. repot...repot...repot...kaco company tu dari atas sampai bawahan...
 

NahnuFrX

Active Member, InstaForex Official, Introducing Br
Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,050
Reaction score
99
Points
35
slain buruh, lapor kat kementerian, on9 pun ble. dulu aku penah buat aduan, xsampai seminggu dah take action tp pasal lain r. kementerian mana not sure. dokumentasi2 yg menyatakan ko jual kete n patut dapat komisen dr hasil jualan tu pun kene ada tuk bantu sokong kenyataan ko. repot...repot...repot...kaco company tu dari atas sampai bawahan...

aku setuju dengan pendapat ko, mesti ada penyataan bersurat black and white yg menyatakan berapa komisen dibayar utk jualan kereta. baru ianya dikira sah.

andaikata tak ada, ko kena slow talk la dengan bos ko...kalau ko panas baran pon tk guna, nnt lain2 plak ko buat, dier plak yg mereport polis

selain tu byk kan berdoa semoga ada rezeki utk ko...hati kena cool baru mina bleh fikir idea2
 

wokyoh fx

Super Active Member
Joined
Aug 25, 2010
Messages
7,161
Reaction score
49
Points
70
slain buruh, lapor kat kementerian, on9 pun ble. dulu aku penah buat aduan, xsampai seminggu dah take action tp pasal lain r. kementerian mana not sure. dokumentasi2 yg menyatakan ko jual kete n patut dapat komisen dr hasil jualan tu pun kene ada tuk bantu sokong kenyataan ko. repot...repot...repot...kaco company tu dari atas sampai bawahan...


ko bagitau karam sigh walia .. tak pun report kat tv3 biar padan muka masuk tv .. diorang ni kalau masuk tv baru laa nak cepat .. kalau takat report kat kementerian diaorang wat dono jer .. harap membantu ..
 

bandela_razak

Active Member
Joined
Jun 22, 2008
Messages
1,024
Reaction score
1
Points
25
surat yg menyatakan aku keje kt syarikat 2 mmg ade. bab komisen syarikat yg pegang sbb berubah2. aku panas pn xde nk buat tindakan yg xbetul. aku cuma nk buat report kt saluran yg betul je. pay slip semua salesman pn xdpt. dkt 3 thn jgklh. ape bnde yg dia potong kt gaji pn salesman xtau. skrg ni klu bleh nk bagi pengajaran sket kt company2 mcm ni. dhlah company melayu, tapi menyusahkan org melayu jgk. bos pakai kete2 mewah2 tapi gaji aku yg xsmpai 2k pun dia nk tahan. rabu ni klu xmasuk jgk mmg aku nk pegi pejabat buruh buat report. semua hak aku nk tuntut balik.
 

cempaka biru

Freshie
Joined
Nov 13, 2010
Messages
33
Reaction score
1
Points
11
p pej buruh tu dlu, mntak tunjuk ajar cmner, tp lau pegawai tu sengal xnk ajar n mcm malas2 nk amik repot ko, p caw lain wat repot tapi ade ke caw, aku xtahu bab tu... lau nk btol2 nk kasi blasah company tu jgn wat satu saluran je, kementerian, surat khabar, buletin utama, melodi, radio, flyer, banner, bunting, video, spray kt kete dia mcm2 color n mcm2 keje gila yg pnah aku pk nak buat masa aku kene tpu dulu gak...
 

ARIFFX

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
slm kawan2 semua. minta pendapat dan cadangan kawan2 semua. citenye mcm ni. sy dah berhenti keje dr syarikat jual kenderaan hujung bln 10. surat sy bagi. kiranya sy berhenti cara elok dan sy xde buat masalah selama sy keje di syarikat ni. bulan tu sy ade jual kenderaan kt syarikat tu. kalau kira komisen ade jgk 1k lebih. gaji biasa dorg bayar hujung bln 11. masalahnye skrg. komisen pekerja lain dh dpt tapi komisen sy xdpt lagi. sy tanye kenape komisen sy xdpt lg. dorg ckp xsiap lg. lps2 mcm2 alasan. sampai skrg komisen sy xmasuk2 lg. hati dh panas ni. selain report dgn jab. buruh. ape lg cadangan supaya syarikat ni bayar komisen sy. minta pendapat yg bernas ok.

PM aku tempat kerje ko kat mana.

kalau dgn perodua insyaalah ada jalan utk aku tolong.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register