Aku dianiaya oleh ALLIANZ dan AGQ 4716

Recommended Brokers


eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,698
Reaction score
144
Points
128
Aku tgk allianz ni ramai kereta kaya2 pakai
Ada bengkel kat opis lama dulu ambil claim allianz
Yg dtg semua rover, bmw, mercedes, ferrari dgn lambo pun penah ada..
Ke org2 kaya ni pun kene tapau jgk dgn allianz haha
Mungkin insurans murah kot utk kenderaan cc tinggi
 
Sponsored Post

leica

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2007
Messages
408
Reaction score
14
Points
15
Okey dah call company insurans, lepas semak masih 55%, depa tak update dalam sistem. Aku ni tetiap tahun buat sendiri je renewal, so mmg alert segala benda, so kena la tunggu depa update dulu baru renew
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
26,841
Reaction score
554
Points
161
allianz ada prob ke .. aku da la dari start beli keta sampai skrg setia gan allianz da 5thn da ni
 

Skuter

Active Member
Joined
Dec 1, 2016
Messages
1,007
Reaction score
58
Points
30
Ambe pun pernah amik Allianz. Kesimpulannya bila nak claim banyak sangat songeh nk mcm2 sampai lastly tak boleh claim.
 

extremeagro

Active Member
Joined
Mar 11, 2008
Messages
1,307
Reaction score
35
Points
40
bukanke allianz ni ok je ke
sumer insurans ok je. yg jadi tak oknya adalah ejen ngan customer tu sendiri. mereka tak sebenarnya tak sedar yang mereka ni kengkadang dah langgar clause tanpa sedar. sebab tu kene amik sikit masa utk baca polisi.
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,398
Reaction score
263
Points
141
Ada aku ambil satu insurans syarikat ni untuk kereta, tetiba kereta aku breakdown tepi jalan. Then aku call nombor yang tertera untuk towing truck sampai ke rumah. Mak ai aku kena bayar RM600 upah towing, habis duit yang aku bayar setiap tahun tu pergi mana?
 

leica

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2007
Messages
408
Reaction score
14
Points
15
Ada aku ambil satu insurans syarikat ni untuk kereta, tetiba kereta aku breakdown tepi jalan. Then aku call nombor yang tertera untuk towing truck sampai ke rumah. Mak ai aku kena bayar RM600 upah towing, habis duit yang aku bayar setiap tahun tu pergi mana?
Yang aku paham, kalau yang default towing 30km je rasanya kalau dalam basic premium. Nak extend jarak atau unlimited km, kena add-on rider.
 
Last edited:

fazrulpauzi

Active Member
Joined
Jan 5, 2009
Messages
1,699
Reaction score
0
Points
20
wt report bro....antar kt bank negara, biro pengantara kewangan, biro pengaduan awam, dengan HQ allianz....

wt surat lepas tu fax....

sebelum buat report2 tu..check dl status and report berkaitan diri sendiri di RAMCI. ada link kat bawah tu... rekod bank,kes kes mahkamah,bank negara , etc etc semua boleh dapat dari rumah.:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register