BTC USD 56,438.8 Gold USD 1,764.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

"Aku Bukan Jual Benda Haram," - Kata Kak KM kepada Pendakwah

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,074
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,074
Reaction score
435
Points
91
Nama menjadi sensasi secara tiba-tiba, usahawan kontroversi iaitu Liana Rosli berang dengan tindakan seorang pendakwah selebriti.

Ujar Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM, dia berasa marah apabila individu tersebut mengaitkan sentimen agama dengan perniagaannya
112426ibbe84t40et050qg.png


“Aku memang tak puas hati sebab dia cakap berniaga dengan cara berdosa, aku bukan jual benda haram dan kenapa nak cakap aku berdosa dan duit aku tak berkat?

“Kau jangan ambil kerja tuhan dan ini aku dah cakap banyak kali, bukan nak kurang ajar... aku tak takut nak cakap dengan kau, kalau kau nak datang face to face dengan aku, aku tak takut!” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, usahawan ini tidak menolok teguran yang diterima namun biarlah ia dilakukan di saluran yang betul.

“Kita kena tengok cara orang tegur, kalau cara tegur kurang ajar macam ini, maaflah kalau jumpa depan-depan pun aku memang tak akan hormat kau!

*Mstar
 
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,894
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,894
Reaction score
3,795
Points
201
Apabilanya akal nya dah tak boleh proses sesuatu perkara dgn iman..mcm tu lah kiranya
 

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,357
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,357
Reaction score
2,963
Points
201
Betul dah tu
Mark jukebek kapir pun rejeki pun slalu berkat je den tgk..makin bertambah

Tuhan mengamalkan balasan secara liberal dan adil
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,453
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,453
Reaction score
1,783
Points
596
Memang daring

Zaman lani

Nak tegur kalau leh jangan sampai bagi sakit hati kat public

Try personal

Tapi kalau lantang sangat

Sapa pun leh panas

Kalau dia tak dak fulus

Sanggup tak ko bagi fulus kat dia

Dia buat merapu camtue pun sebab nak fulus
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,755
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,755
Reaction score
22,053
Points
1,671
Aduh cara jawab xingat mati betol
 

shah_ae

Legendary Member
Messages
16,316
Joined
Oct 27, 2008
Messages
16,316
Reaction score
908
Points
171
atas donia bleh la jawap mcm2 alasan kite ni nak menghalalkan cara...
tggu la masok kubur nanti baru tau...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,446
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,446
Reaction score
16,545
Points
2,376
Betul dah tu
Mark jukebek kapir pun rejeki pun slalu berkat je den tgk..makin bertambah

Tuhan mengamalkan balasan secara liberal dan adil

Man jadda wajada
Siapa usaha dia dapat
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,446
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,446
Reaction score
16,545
Points
2,376
Mungkin tak jalan teguran cara lembut
Tu bagi keras lak
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,894
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,894
Reaction score
3,795
Points
201
Bab ni siapa kaya Allah swt akan bagi kpd mereka yg berusaha......berkat ke apa ke mereka tak fikir sebab balasan atas usaha mereka ialah DUIT...dan mereka perlukan DUIT seperti mereka perlukan nyawa.Sekarang ni bukan si pompuan ni saja berusaha keras untuk duit....para ustaz...dan lain lain semua buat bisnes lantaran ukuran kekayaan tu menjadikan status manusia itu akan lebih tinggi....tuntutan pakai barangan mewah....bercuti sana sini....makan mewah akan ditunjukkan melalui media sosial masing masing...para ustaz juga tidak ketinggalkan berlumba lumba tunjuk semua benda tu.....dalam masa yg sama tarik follower...siapa ramai follower lagi popular...dan rating bayaran ceramah mungkin tinggi......manakala yg bisnes mcm pompuan ni pun sgt ramai....bertudung atau tidak...pakai tutup atau atau tidak..fokus nya DUIT....pakai tudung cara cara promote produk sex tanpa rasa malu pun ada.....bagi mereka semua itu MARKETING untuk dapat duit......so tegruan Ustaz ni dah jadi benda yg tak valid kepada mereka sebab garisan sempadan ada duit......bisnes aku...aku tak rompak...bukan barang curi...bukan haram....it is ok.Cara marketing SUKA HATI AKU.Dan penyokong mereka ramai......dan mereka tak kisah.
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,894
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,894
Reaction score
3,795
Points
201
Mungkin tak jalan teguran cara lembut
Tu bagi keras lak
Sebenarnya ni pemerintah tiada yg tegur pun....cuma PM dalam sidang media...cakap pasal tutup aurat...hidup berakhlak...bla bla....pasti kena ambush dgn manusia manusia mcm Siti Kassim dan pelbagai NGO....yg ahlinya org Islam sendiri...so selagi tak kiamat begini je lah.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register