AKPK - Ramai Hutang Kad Kredit Bank utk jelas kos perubatan (sumber BHarian)

CG Sponsors




brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30


Jarang rasanya org kondem ejen kad kredit tp ramai yg kondem ejem insuran..huhuhu..

aperr cerrr??..majority kaum mana? :D
 
Sponsored Post

dizket

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2009
Messages
2,870
Reaction score
26
Points
30
kenapa x nak g spital gomen
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,268
Reaction score
526
Points
176
di pusrawi belum bini nak bersalin nurse dah mintak kad kredit untuk payment
 

scid

Active+ Member
Joined
May 21, 2010
Messages
4,670
Reaction score
12
Points
25
kalo kat gomen bini dah nak bersalin dier suh dok atas stretcher tunggu 3-4 jam meraung kat luar hallway..sbb tuh ramai xnak gi gomen..bini member aku bersalin arituh pon kene wpon bini dier ptd..gomen kalo dpt time ok..ok ar..kalo dpt time tak ok mmg haru..tp kebnyakannya ok..swasta kalo bersalin dlm 2-3K gak kalo nak bersalin..tunang aku arituh operate kaki 8K gak kene..seb baek gune GM letter ajer wpon ader insurans..skang dah msk gomen mmg kerajaan ar ajer option...insurans pon kalo ejen ok mmg dier tlg sbb kadang2 hospital nih dier still nak gm letter wpon ko bg insurans medical card..tp tak sumer insurans arrrrrrr..adik aku gune MNI msk Pantai cover sumer tp labtest tak cover..tpakse byr sendirk
 

mokhaini

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
3,094
Reaction score
13
Points
25
aku rasa .. kalau gomen ni tgk hospital. wife aku pi hospital putrajaya due nak bersalin .. terus masuk ... walaupun wife aku boleh berjalan. tatapi .. 3 hari baru bersalin. layanan ok .. cuma tak puas hati 1st class dia 4 katil sebilik ..... apa cite ....

adik aku masuk hospital sultan ismail .... 2 katil 1 bilik. bilik kipas aircond tak ada dan kipas cuma 1 je atas kepala.
 

hafizuka

Super Active Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
6,956
Reaction score
261
Points
81
ish ish ish takkan dah sampai tahap melihat aku, boleh tak puas hati sebab 1 bilik ada 4 katil huhuhuhuh duniawi jugak rupanya geng2 melihat aku ni :D
 

abgchaq

Fun Poster
Joined
Sep 13, 2009
Messages
896
Reaction score
1
Points
15
pengalaman aku arwah ayah aku masa tu kena kanser paru-paru ada sekali tu balik pas solat jumaat dia ngadu sakit sesak nafas bawak gi hospital sri kota kelang,arwah ayah aku dah teruk dok atas stretcher dia minta deposit dulu baru boleh masuk ke icu,puas aku bertekak kat receptionist nasib baik adik aku cepat sampai bawak deposit tidak arwah ayah aku atas stretcher kat lobi je.

sepupu aku eksiden tengah hari bawak gi hospital tengku ampuan rahimah sampai kol 8 malam pun tak buat apa lagi,jadi pada yang suka kad kredit tu fikir-fikirkan lah kad perubatan pula.
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
kalo kat gomen bini dah nak bersalin dier suh dok atas stretcher tunggu 3-4 jam meraung kat luar hallway..sbb tuh ramai xnak gi gomen..bini member aku bersalin arituh pon kene wpon bini dier ptd..gomen kalo dpt time ok..ok ar..kalo dpt time tak ok mmg haru..tp kebnyakannya ok..swasta kalo bersalin dlm 2-3K gak kalo nak bersalin..tunang aku arituh operate kaki 8K gak kene..seb baek gune GM letter ajer wpon ader insurans..skang dah msk gomen mmg kerajaan ar ajer option...insurans pon kalo ejen ok mmg dier tlg sbb kadang2 hospital nih dier still nak gm letter wpon ko bg insurans medical card..tp tak sumer insurans arrrrrrr..adik aku gune MNI msk Pantai cover sumer tp labtest tak cover..tpakse byr sendirk
Salam...
Bang bukan GM letter la... tapi GL.. ok pengalaman saya sendiri... bila sakit tu,emergency or apa2 case.. setiap cleint saya.. saya advice kan stick to one hospital.. untuk memudahkan apa2 hal... ei: record or confident level hospital pada patien..
because hospital tak tahu sama insurance kita ni lappes or ok lagi ke tidak kan? so dia kena tunggu confrim... pasal tu kita kena ada medical card,supaya kerja kemasukkan hospital dgn mudah... itu tips dari saya la...

once more.. saya punya client akan inform pada saya when thier on the way go to hospital untuk memudahkan kemasukkan ke hospital.Example: saya call hospital bagitau cleint saya on the way dan sakit apa... so pihak hospital dah ready dan confident yg cleint akan datang ni inforce policy...
 

damreza

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
2,870
Reaction score
13
Points
25
Walaupun saya kerja Gomen Still ambil Medic Card (PruBsn Takaful) sebab senang bila memerlukan perubatan yang terbaik di swasta.

Sebelum nie dimasukkan ke Hospital Pakar Perdana Kota Bharu duk sana 2 minggu sebab sakit ,nilai kena bayar RM 21,000.00 ~X( Nasib baik ade Medic Card settle semua hehehe siap dapat Elaun di Hospital RM 6,500.00 :)paid .

Dapat Bilik Seorang siap dengan TV LCD 21",Toilet dgn Bilik Aircond, makanan pun ok sangat sebab boleh pilih menu. Berpuas hati ada Insurans nie :)cgrock

Utk yang takder Medic Card saya galakkan ambil 1 terutama utk masa yg tak diduga..Nie lah akibatnyer bila ade Credit Card tapi takder Medic Card ,banyak duit digunakan tapi tak boleh Claim. saya guna Credit Card juga masa masuk Hospital (bayar Co-Insuran) tapi lepas tuh Claim dgn Insurans ler :D
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Walaupun saya kerja Gomen Still ambil Medic Card (PruBsn Takaful) sebab senang bila memerlukan perubatan yang terbaik di swasta.

Sebelum nie dimasukkan ke Hospital Pakar Perdana Kota Bharu duk sana 2 minggu sebab sakit ,nilai kena bayar RM 21,000.00 ~X( Nasib baik ade Medic Card settle semua hehehe siap dapat Elaun di Hospital RM 6,500.00 :)paid .

Dapat Bilik Seorang siap dengan TV LCD 21",Toilet dgn Bilik Aircond, makanan pun ok sangat sebab boleh pilih menu. Berpuas hati ada Insurans nie :)cgrock

Utk yang takder Medic Card saya galakkan ambil 1 terutama utk masa yg tak diduga..Nie lah akibatnyer bila ade Credit Card tapi takder Medic Card ,banyak duit digunakan tapi tak boleh Claim. saya guna Credit Card juga masa masuk Hospital (bayar Co-Insuran) tapi lepas tuh Claim dgn Insurans ler :D
Salam...
bagus... berapa hari bro duduk ward?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register