BTC USD 49,384.3 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Akademi Fasantia Versi Kanak-Kanak

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
pildacilio5.jpg

Siapa ada koleksi pildacil? Saya baru tau 3 hari lepas. Memang sangat-sangat best!

Sapa ada boleh share sini tak? Saya ada sikit koleksi. Tu pun download LAN kat UMP nih.

ini saya dapat sedikit info tentang PILDACIL ni:

pildacil = Pemilihan Dai Cilik

- Sebuah rancangan realiti TV terbitan salah satu TV Indonesia; LATIVI. (Dai atau Da'ie bermaksud pendakwah)

- Konsep yang dibawa lebih kurang sama seperti Akademi Fantasia. Ada syarat-syarat tertentu


P/s:Saya sendiri sedar tak sedar terlkeluar air mata masa melihat video-video tentang PILDACIL tu.


P/p/s: Moga anak-anak kita jadi seperti mereka :)
 
Last edited:
Sponsored Post

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
yg ni yg ad bdk pompuan kecik bg ceramah kan??? hihihi..comel...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
pildacilio5.jpg

Siapa ada koleksi pildacil? Saya baru tau 3 hari lepas. Memang sangat-sangat best!

Sapa ada boleh share sini tak? Saya ada sikit koleksi. Tu pun download LAN kat UMP nih.

ini saya dapat sedikit info tentang PILDACIL ni:

pildacil = Pemilihan Dai Cilik

- Sebuah rancangan realiti TV terbitan salah satu TV Indonesia; LATIVI. (Dai atau Da'ie bermaksud pendakwah)

- Konsep yang dibawa lebih kurang sama seperti Akademi Fantasia. Ada syarat-syarat tertentu


P/s:Saya sendiri sedar tak sedar terlkeluar air mata masa melihat video-video tentang PILDACIL tu.


P/p/s: Moga anak-anak kita jadi seperti mereka :)

Aku plan nak hantaq anak lelaki aku Mohd Wafi belajaq pondok nanti...kawan aku suruh hantaq pi Indonesia sebab kat sana lebih bagus ilmu dan buku dan kitab yang digunakan..

Semoga aku ada cukup rezeki nak hantaq nanti...doa-doa ler kengkawan

#:-S
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
Aku plan nak hantaq anak lelaki aku Mohd Wafi belajaq pondok nanti...kawan aku suruh hantaq pi Indonesia sebab kat sana lebih bagus ilmu dan buku dan kitab yang digunakan..

Semoga aku ada cukup rezeki nak hantaq nanti...doa-doa ler kengkawan

#:-S

aku doakan anak ko berjaye dunia dan akhirat bos:)paid
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register