BTC USD 29,758.2 Gold USD 1,855.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ajarlah saya : saya ada tanah, tapi takde duit nak usahakan tanah. camner nak buat?

Sponsored Post

aim02Aug

Super Active Member
gem
Messages
9,323
Joined
Sep 5, 2011
Messages
9,323
Reaction score
1,661
Points
151
NAK 30 BEG SEMINGGU BANG
😬😬😬

Semalam kita mula semula projek rumput napier selepas seminggu cuti raya .

Saya dah cakap dengan [email protected] .

" Rumput ni jangan buka order acik "
" Kenapa ?" bos tanya .
" Sekali dah bukak memang kene ready betul2 stok , beratur orang nak "

Maka benarlah apa yang dikata .
Semalam sahaja, hampir setengah tan habis rumput orang nak .

Beberapa orang dah mula nak 5,10,20,30 beg seminggu . 5 tan sebulan sekurangnya nak kene ada .

Kerja pagi-pagi .. habis petang .
Malam memang tidur awal .

Kerja tangan gatal bercalar ( semalam tak pakai lengan panjang )
Tengah panas

Tapi alhamdulillah

1. Dapat panggil orang muda kampung kerja dengan kita .
2. Ada yang dah offer tanah minta kita usahakan daripada terbiar tak buat apa .
3. Dapat bantu penternak kurangkan kos makanan . Dedak mahal benor .
4. Kita boleh pakai untuk gunaan sendiri .

Saya bukan pakar dalam bidang ni . Tapi saya cuba buka mata sendiri untuk nampak bidang ini emas negara kita . Tanah kita ialah aset kita .

#coretannapier

selalu mende exaggerate ni mcm too good to be true - biasanya indah khabar dari rupa

selalu benda yg mmg bernilai org xkan kecoh - senyap2 je buat, senyap2 je kaya

sori xpecaya tanpa bukti
 

aim02Aug

Super Active Member
gem
Messages
9,323
Joined
Sep 5, 2011
Messages
9,323
Reaction score
1,661
Points
151
tp aku nk cuba jgklah tanam rumput

sblm tanam rumput, nk clear lalang & yg mcm gandum tu - ada market utk makanan lembu dak?😅
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
37,873
Joined
Jul 1, 2008
Messages
37,873
Reaction score
3,228
Points
261
Awards
1
tp aku nk cuba jgklah tanam rumput

sblm tanam rumput, nk clear lalang & yg mcm gandum tu - ada market utk makanan lembu dak?😅

jgn tanam jual... tanam pastu Bela kambeng lembu . kurg2 rumput berguna
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register