Ajarlah saya: Kembangkan bisnes kad kahwin

CG Sponsors




kadkahwin

Fun Poster
Joined
May 27, 2008
Messages
119
Reaction score
1
Points
15
Akum sume warga CG, aku biz kad kahwin secara pt time skang ni. Skang ni keje fulltime makan gaji jadik designer. Aku x tau camne nak kembangkan biz kad kahwin aku ni. Aku nak wat fulltime. Tapi ape step2 utk aku kuar dari keje mkn gaji skang ni....

Planning mmg byk tapi x bleh jalan sume sbb tersekat dengan masa n tenaga aku yg terhad. Hari2 aku aku akan wat biz ni lps blk keje sampai kul 1, klu kt opis xde keje aku curi2 wat kt opis hehe. Kadang2 lunch pun aku tgl sbb nak anta artwork kt meber aku utk printing. Aku x amik kad ngn org/ejen. Design sume aku wat sendiri, pastu print ngn meber.

Ade sape2 bleh suggest x ape yg aku patut wat supaya aku bleh achieve target tinggi utk sebln.....~X:)D
 
Last edited:
Sponsored Post

kruleznickzam85

Active+ Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
3,315
Reaction score
31
Points
30
aku rasa masalah marketing nie.. Sbb aku check blog ko tu.. design menarik, harga berpatutan.. Cuma aku rasa marketing ajer nie.. Cuba try letak banner kat kawasan perumahan ko.. Xpon edar flyer kat umah2.. hehehe.. Bagi org ramai taw ko wat business nie.. :)
pendapat aku la..
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
Apa kata ko lantik agen... Setiap agen ko bagi contoh kad engko, buat album, update dengan design baru bila ada...
Agen akan ambil order dan deposit dari customer...
Quotation dah termasuk komisyen untuk agen...

:D:D... itu cadangan aku jerr...
 

skateedge

Fun Poster
Joined
Apr 27, 2008
Messages
783
Reaction score
4
Points
15
marketing kene up lagik ni.. nanti PM sy utk discuss..
sy seorg fulltime wedding photographer..
 

amayzz

Active+ Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
3,119
Reaction score
25
Points
30
hang wat flyers gi sumbat rumah ke rumah..a pun sumbat kat paper
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,207
Reaction score
828
Points
176
jangan tumpukan dalam satu forum aje... perbanyakkan promosi di forum2 yang lain... but jangan hit and run... sentiasa bagi update...
 

yazryyahya

Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
1,338
Reaction score
13
Points
25
cuba2lah buat kawan dgn mak andam ke, photographer kawen ke, ala sape2 yg wat keje kawen la...
 

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
biz nie boleh je buat online, takde masalah, pomot la blog enko sehabis baik.. n cube offer kat kedai yg jual brg2 kawen ke spy dier tlg promote kad enko..
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
biz nie boleh je buat online, takde masalah, pomot la blog enko sehabis baik.. n cube offer kat kedai yg jual brg2 kawen ke spy dier tlg promote kad enko..

Betul2 tu... lantik diorang jadi ejen ko...
Kalau dah buat, inform aku...nanti boleh aku tolong promote kat kedai aku pulak...

:)paid:)paid
 

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
Betul2 tu... lantik diorang jadi ejen ko...
Kalau dah buat, inform aku...nanti boleh aku tolong promote kat kedai aku pulak...

:)paid:)paid
wah, bro dah ade kedai siut.. bagus2.. tlg diorg2 nie yg minat bisnes, mmg maju lah melayu klu sume org thinking like brader zkry nie..:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register