Ajarlah saya : camner nak dapatkan lesen kontraktor?

CG Sponsors




kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
salam warga CG sekalian.

harap mana-mana warga CG boleh bantu, beri tips, galakan, cadangan, kritikan camner nak dapatkan lesen kontraktor dan menjadi seorang kontraktor yang berjaya.

harap dapat membantu. sekian, terima kasih :)
 
Sponsored Post

fyreeze

Active+ Member
Joined
Feb 26, 2007
Messages
2,585
Reaction score
47
Points
60
Aku pun nak jadi kontraktor gak.. Ko nak ambik lesen kelas F ke?? Kat tempat aku ni, YB dah ckp, 90% yang ade lesen kelas F adalah totok2 UMNO..
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
salam warga CG sekalian.

harap mana-mana warga CG boleh bantu, beri tips, galakan, cadangan, kritikan camner nak dapatkan lesen kontraktor dan menjadi seorang kontraktor yang berjaya.

harap dapat membantu. sekian, terima kasih :)
dok kelantan kan? leh tanya [email protected] dia kontraktor kat kelantan. nick dia pembebel dlm CG. harap membantu
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
Aku pun nak jadi kontraktor gak.. Ko nak ambik lesen kelas F ke?? Kat tempat aku ni, YB dah ckp, 90% yang ade lesen kelas F adalah totok2 UMNO..
yup, start ngan level rendah dulu pun takpe.
tapi camner caranya? huhuhu
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
dok kelantan kan? leh tanya [email protected] dia kontraktor kat kelantan. nick dia pembebel dlm CG. harap membantu
yup. yer ker? nanti PM dia later.
yang mana tahu tu boleh la post-post kat sini, dapat kongsi maklumat bersama.

thanks bro for the help :)
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,784
Reaction score
356
Points
91
apply lesen ngan PKK (pusat khidmat kontraktor)..pastuh mintak lesen kewangan utk pojek gomen..sapa laiii bleh tambah nasi..:D
 

belakepare

Active+ Member
Joined
Apr 19, 2008
Messages
2,912
Reaction score
42
Points
30
bro kalau lesen class F mmg freeze skrg ni...lain2 lesen kena ada partner yg ada teknikal background baru bleh...

satu lg skrg ni byk kontraktor melayu tgh tenat...sb material mahal sgt...

paling penting kau mesti tahu baca drawing n costing....MESTI!!!
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
apply lesen ngan PKK (pusat khidmat kontraktor)..pastuh mintak lesen kewangan utk pojek gomen..sapa laiii bleh tambah nasi..:D
owh..macam tu yer...thanks bro :D
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,784
Reaction score
356
Points
91
pasal kelas F pun mmg skang tgh freeze..tu lesen plg bawah lerr kalau tak silap..
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
bro kalau lesen class F mmg freeze skrg ni...lain2 lesen kena ada partner yg ada teknikal background baru bleh...

satu lg skrg ni byk kontraktor melayu tgh tenat...sb material mahal sgt...

paling penting kau mesti tahu baca drawing n costing....MESTI!!!
maksudnya, adakah kena ada kompeni dulu baru apply lesen atau boleh apply lesen tanpa kompeni?

drawing n costing eh? insya Allah boleh :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register