BTC USD 64,506.8 Gold USD 1,788.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Airsoft Gun / pistol angin mana mau dapat ya?

Sponsored Post

wak

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
11,359
Reaction score
5
Points
115
bro, airsoft gun ni diharamkan kat malaysia... nak bgtaw mana nak carik pun wak x bani la..huhuhu
 

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,593
Reaction score
60
Points
120
bro, airsoft gun ni diharamkan kat malaysia... nak bgtaw mana nak carik pun wak x bani la..huhuhu

itu lah.. hehe.. sesape tau bleh la PM... kalau ada glock 17 gas blow back ok jgak.. metal or plastic.. PM den k.. :p
 

Joe1911

Active Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
1,644
Reaction score
8
Points
25
Aku pon nak wei,dah lama cari,tapi diharamkan la plak... ada black market tak??
 

zaimi2

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Mar 21, 2008
Messages
15,045
Reaction score
390
Points
131
sapa2 nak kasi tau eden..

leh tolong order kan

:)


(mahal sikit)

all jenis airsoft ade

layan airsoft kat shah alam..ada gudang khas untuk main air soft
 

koman

Active+ Member
Joined
Aug 18, 2009
Messages
4,706
Reaction score
60
Points
30
aku pun nak gak wei...tapi mender nih leh post ka..?
 

flygrow

Active+ Member
Joined
May 11, 2010
Messages
3,203
Reaction score
27
Points
30
dlu ade gak tringin nk carik gun ni,,snang nk tembak anjing yg brsepah neh,,tp cam bahaya gak neh,,
 

zaimi2

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Mar 21, 2008
Messages
15,045
Reaction score
390
Points
131
ok aku mulakan cerita

APA ITU AIRSOFT?

Airsoft merupakan salah satu pertarungan ala moden atau hobi dan hiburan dimana peserta menyingkirkan pihak lawan dengan menembak sesama sendiri dengan menggunakan peluru bukan metal berbentuk bulat yang dilancar dengan menggunakan "compressed-air gun" dijanakan dengan menggunakan gas, beban-spring secara manual, atau menggunakan tenaga elektrik melalui kuasa bateri.

Penggemar Airsoft kebiasaannya menyusun dan merangka perjumpaan, mesyuarat, sama ada "indoor or outdoor", semasa di "medan pertempuran" mereka untuk aktiviti permainan jangkamasa pertempuran (Short-term Skirmish), senario terancang, simulasi tentera, atau penetapan semula sejarah. (Best Btol.. rase cam askar betol jek nati tau)


Sejarah Awal Airsoft

Bermula seawal tahun 1940-an di Jepun. Tercetus apabila terdapat beberapa pengeluar senjata yang ingin mencuba senjata mereka sesama sendiri, tetapi risau akan peluru hidup yang akan mengenai sasaran, maka mereka mula mencipta satu alternatif untuk memenuhi kehendak mereka sendiri dengan mencipta sejenis senjata yang hampir menyerupai senjata sebenar, cuma berbeza dari cara kerja senjata tersebut. Sehingga hari ini, penciptaan dan permainan senjata telah berkembang luas dan masih lagi dimainkan di beberapa negara di Asia seperti di Jepun, China, Taiwan, Hong Kong, Macau, Korea Selatan, dan termasuk di Filipina dan juga di Indonesia.


Sejarah Airsoft Di Malaysia


Sehingga ke hari ini, permainan Airsoft masih lagi diharamkan 100% di negara kita. Ini memandangkan senjata yang digunakan hampir sama digunakan oleh pihak tentera masa kini sekaligus sukar untuk membezakan senjata asli atau senjata Airsoft. Terdapat beberapa kes kecurian dan rompakan yang berlaku di Malaysia telah menggunakan senjata Airsoft untuk mengelirukan pihak berkuasa. Ini telah membuatkan permainan Airsoft ini masih lagi di haramkan di Malaysia. Namun begitu, atas inisiatif sesetengah individu, hanya terdapat beberapa tempat sahaja di Malaysia yang dibenarkan untuk bermain Airsoft ini iaitu di suatu kawasan di Lembah Klang. Manakala lesen pengeluar dan pengedar senjata Airsoft ini masih belum dikeluarkan. Apa yang pihak kami harapkan ialah, sekiranya lebih ramai yang berminat untuk bermain dan mempelajari ilmu Airsoft ini, maka kita dapat mewujudkan satu komuniti untuk dipersembahkan kepada pihak berkuasa untuk meluluskan permainan Airsoft ini.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register