Air cond kete wira bau asap~~~

CG Sponsors




fireuz

Banned
Joined
Feb 21, 2009
Messages
1,510
Reaction score
35
Points
35
flap??
adoiii
x tau le pulak..
x pe..
nnti sy tya pomen...
bleh nmpak ke kalo tgok dr engine bay??
bentuknye mcm mana yer???
Sesetengah kete blh nampak, tp klw cm BMW ssh sket, sbb engine bay dia compact..
Bentuk dia macam flap itam, selalunya dua keping kanan kiri (ada jugak kete satu flap je)..
besarnya macam 2xsaiz kalkulator saintifik setiap 1 flap..
Klw ko jumpa flap tu, mmg murah DIY nii.. jimat wang woo..
Just seal mati je pkai silicone..
Tapi kena tgu silikon tu kering baru on aircond, klw x, bau silikon kete ko :D

Flap On>>


Flap Off>>
 
Sponsored Post

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
Sesetengah kete blh nampak, tp klw cm BMW ssh sket, sbb engine bay dia compact..
Bentuk dia macam flap itam, selalunya dua keping kanan kiri (ada jugak kete satu flap je)..
besarnya macam 2xsaiz kalkulator saintifik setiap 1 flap..
Klw ko jumpa flap tu, mmg murah DIY nii.. jimat wang woo..
Just seal mati je pkai silicone..
Tapi kena tgu silikon tu kering baru on aircond, klw x, bau silikon kete ko :D

Flap On>>


Flap Off>>
perghhh...maknanye kene bukak kat tempat blower ke ni??
kat enjin bay wira x de plak perasaan flap ni...
mesti kat dalam dashboard....
huhuhu...
papehal tenkiu2...nmpak skit pencerahan nyer
 

nash007

Active Member
Joined
Aug 5, 2011
Messages
2,308
Reaction score
4
Points
25
dah cek semua wayar earth?mn tau ada earth cabel yg disconnect...lalala...
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
48
Points
120
ada bocor kat firewall nie....
 

nurulizat

Fun Poster
Joined
Jan 6, 2012
Messages
300
Reaction score
0
Points
10
aku penah kena benda mcm nie cuba check balik aircon blower punya motor bro sebab motor dah haus contact menghasilkan spark bro kat situ lah bau dia terjadi.
salah satu kemungkinan...:)
 

planar

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
2,263
Reaction score
65
Points
30
Keta sy pn,lg laju lg kuat bau
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,874
Reaction score
1,784
Points
201
check kat kawasan spare tyre tu takut ada lubang yang boleh menyebabkan asap ekzos boleh masuk dalam kereta. Selalu penutup bulat tu dah berkarat dan berlubang.

 

planar

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
2,263
Reaction score
65
Points
30
check kat kawasan spare tyre tu takut ada lubang yang boleh menyebabkan asap ekzos boleh masuk dalam kereta. Selalu penutup bulat tu dah berkarat dan berlubang.

Dh check ok,bau kuat dr arah depan
Sy guna wira 1.5 injection
 
Sponsored Post
Top
Log in Register