Air cond kete wira bau asap~~~

CG Sponsors




alongN9

Fun Poster
Joined
Sep 6, 2009
Messages
354
Reaction score
1
Points
20
keter aku pun mcm ni...
lg tekan laju, lagi kuat bau die.,..
smpai skrg xdpt solution lg...
 
Sponsored Post

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
aku penah kena benda mcm nie cuba check balik aircon blower punya motor bro sebab motor dah haus contact menghasilkan spark bro kat situ lah bau dia terjadi.
ye ke tuan?
adoiii
kene modal lagi..
x pe la..
nnti cek skali nnti kat pomen..
x raye le thn ni...
kat kete je le abes $....
:(:)(:)(:)(:)(:)((
 

revolver

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
3,142
Reaction score
110
Points
33
cuba buka glove box tu. tengok cabin filter. setau aku kalo bau luar masuk semasa semua tingkap tutup, situ la puncanya. beli baru, pasang sendiri la.. murah saja.
 

fireuz

Banned
Joined
Feb 21, 2009
Messages
1,510
Reaction score
35
Points
35
Penah jd kat kete aku..
Ko g kedai ekon, kat depan engine bay tu ko cari ada satu flap..
Flap ni akan tertutup klw kite select suiz "recirl" kat dashboard (gambar kipas recycle kat mode aircond tu)..
Ko seal je terus flap td.. Seal mati.. xyah ber flap2 lg..
Seal pakai silicone tu bro.. RM7 je regenye..
 

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
cuba buka glove box tu. tengok cabin filter. setau aku kalo bau luar masuk semasa semua tingkap tutup, situ la puncanya. beli baru, pasang sendiri la.. murah saja.
akan diusahakan...tenkiu2x
 

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
Penah jd kat kete aku..
Ko g kedai ekon, kat depan engine bay tu ko cari ada satu flap..
Flap ni akan tertutup klw kite select suiz "recirl" kat dashboard (gambar kipas recycle kat mode aircond tu)..
Ko seal je terus flap td.. Seal mati.. xyah ber flap2 lg..
Seal pakai silicone tu bro.. RM7 je regenye..
flap??
adoiii
x tau le pulak..
x pe..
nnti sy tya pomen...
bleh nmpak ke kalo tgok dr engine bay??
bentuknye mcm mana yer???
 

ZONDA

Legendary Member
Joined
Feb 8, 2011
Messages
14,905
Reaction score
46
Points
120
Penah jd kat kete aku..
Ko g kedai ekon, kat depan engine bay tu ko cari ada satu flap..
Flap ni akan tertutup klw kite select suiz "recirl" kat dashboard (gambar kipas recycle kat mode aircond tu)..
Ko seal je terus flap td.. Seal mati.. xyah ber flap2 lg..
Seal pakai silicone tu bro.. RM7 je regenye..
bro aircond aku pulak ada bau hapak...mcm mana nk settle yer?
keta vios
 

fireuz

Banned
Joined
Feb 21, 2009
Messages
1,510
Reaction score
35
Points
35
bro aircond aku pulak ada bau hapak...mcm mana nk settle yer?
keta vios
Bau hapak..? Ko tukar filter ekon tu bro.. tempatnya kat windscreen tu, bawah wiper tu ada plastik hitam panjang tu kan,
Haa, filter tu slalunya kat bawah plastic itam tu..
Murah je natang tu.. Dalam RM60 je klw xsilap..

Pastu ko hancurkan arang (jgn halus sngat) tabur kat filter baru tu sblm pasang..
Dalam kete, ko potong daun pandan dalam 9-10 lembar, potong kecik2 cam nk tabur kat pusara tu, letak dalam plastik pastu letak dalam kete.. kompom segar udaranya..
 

gv_orex

Fun Poster
Joined
Sep 19, 2012
Messages
320
Reaction score
7
Points
15
Bau hapak..? Ko tukar filter ekon tu bro.. tempatnya kat windscreen tu, bawah wiper tu ada plastik hitam panjang tu kan,
Haa, filter tu slalunya kat bawah plastic itam tu..
Murah je natang tu.. Dalam RM60 je klw xsilap..

Pastu ko hancurkan arang (jgn halus sngat) tabur kat filter baru tu sblm pasang..
Dalam kete, ko potong daun pandan dalam 9-10 lembar, potong kecik2 cam nk tabur kat pusara tu, letak dalam plastik pastu letak dalam kete.. kompom segar udaranya..
SETUJU......aku penah alami benda ni...filter xtukar...harga skrg RM60.....jangan tertipu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register