Air cond kete wira bau asap~~~

CG Sponsors




misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
As salam semua~~
nak mengadu+beradu+mintak pendapat+kepakaran=
saya ade kete wira-
masalah-
kete saya bila bukak air-cond ke--x bukak ke...
Ade bau seperti asap [email protected] carbon je kat dlm kete
solusi saya:
1-sumbat semua lobang2 kat enjin bay
2-cuci cooling koil-servis complete
3-tukar manifold ekzos
4-tukar valve seal kat head-takut2 ade bocor punyer pasalsemalam baru buat

jadi selepas buat perkara2 yg menghabiskan $$$ diatas...
masalah tidak selesai lagi..dan ini membuntu kan kepala otak yg dh x tau nk buat ape lagi...

Mintak la pendapat @ sebarang cadangan dari pengalaman @ kepakaran...

Nk balik raya kedah tahun ni...x kan nk bukak tingkap sepanjang masa...

Kesian kat anak2...


:(:)(:)(:)(:)(:)(:)((
 
Sponsored Post

sakosx

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2011
Messages
468
Reaction score
0
Points
15
suis angin dari luar tu ada masalah kot.asyik terbuka
 

sayasuka

Legendary Member
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,964
Reaction score
101
Points
123
:D konpem ke bau spt asap ekzos ? .... ntah2 bau wayar yg kepanasan.

- Umurnya brapa TT ?
- Air con ada sejuk ka ?
- Memang air con tu tidak berehat lama ke sebelum ni ?
~X(
 

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
:D konpem ke bau spt asap ekzos ? .... ntah2 bau wayar yg kepanasan.

- Umurnya brapa TT ?
- Air con ada sejuk ka ?
- Memang air con tu tidak berehat lama ke sebelum ni ?
~X(
mmg power bau dia..
pomen sendiri kata mcm paip ekzos ade dlm kete...
kete tahun 93
aircond sejuk abes..cermin ade kabus lg...
entah la...nk ckp x servis..2 tahun sekali cuci cooling coil..
tukar2 gas setahun sekali~

~X(~X(~X(
 

sakosx

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2011
Messages
468
Reaction score
0
Points
15
Suis angin luar atau angin berpusing kat dalam.
Cuba tgk suis yg ada gambar keter kecik dgn anak panah bengkok.
Mgkin dalam dia dah tak berfungsi.
Ada kereta pakai wayar, ada kereta pakai tangkai je. wira x pasti.
 

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
Suis angin luar atau angin berpusing kat dalam.
Cuba tgk suis yg ada gambar keter kecik dgn anak panah bengkok.
Mgkin dalam dia dah tak berfungsi.
Ada kereta pakai wayar, ada kereta pakai tangkai je. wira x pasti.

owh..
suis tu..
sy dh modified pakai dashboard evo..
hmmm
dh nmpak dh 1 point...
x pe la...nnti sy try tgk kat pomen bab ni
 

sakosx

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2011
Messages
468
Reaction score
0
Points
15
Kena tgk dalam dia berfunsi ke tak.
Suis tu guna dia mcm pagi2 sejuk sgt tak payah bukak aircond.
Pakai angin luar je.:)
 

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
Kena tgk dalam dia berfunsi ke tak.
Suis tu guna dia mcm pagi2 sejuk sgt tak payah bukak aircond.
Pakai angin luar je.:)
hmm..
selama ni pun x tekan sgt pun suis tu..
tekan on+blower..
sejuk ----jalan..
huhuhuhu
 

ash79

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2009
Messages
399
Reaction score
0
Points
10
aku penah kena benda mcm nie cuba check balik aircon blower punya motor bro sebab motor dah haus contact menghasilkan spark bro kat situ lah bau dia terjadi.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register