Air Asia dan Promosi sepanjang 2018

Recommended Brokers


mamaimran

Super Active Member
Joined
Jun 14, 2009
Messages
6,048
Reaction score
146
Points
73
Air Asia dan Promosi-promosi Air Asia 2018



Mulai 9 Mei 2014,Air Asia akan mula beroperasi di KLIA2








Promosi Terkini dari Air Asia







Note:For all return flights upon booking confirmed 14 days to 1 hour for AirAsia (AK, QZ, FD, PQ, JW) and 14 days to 4 hours for AirAsiaX (D7) before their flight.



Tutorial ringkas booking tiket Air Asia

Web Check-In (english)
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=8swgQXYfTSw&list=PL72C72A97A0CDEA2C[/ame]

Kiosk Check-In (english)
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=LeAy2Rfc6yw&list=PL72C72A97A0CDEA2C[/ame]


Disini TT nak kongsikan beberapa tips utk semua disini bagaimana nak grab harga tiket murah/tiket promo dari AirAsia.

#1 Sign in kat sini terlebih dahulu..http://www.airasia.com/my/en/home.page

#2 Kalau yg ada Facebook,jgn lupa tekan LIKE pada AirAsia punye wall.

#3 Sentiasa alert dgn sebarang promo dari AirAsia dan AirAsia X.

#4 Tidak semua promo AirAsia ni dipaparkan kat laman web dia...kekadang dia hantor email dan kekadang juga dicuma post kat wall fb AirAsia.

#5 Biasanya promo2 AirAsia nih bermula pada setiap hari ISNIN.

#6 Kalau sapa2 nak cari promo/tiket murah utk AirAsia X,cari masa promo AirAsia X bukannya time promo AirAsia..Selalunya akan dapat harga yg lebih murah..

#7 Pastikan anda dah menyediakan tarikh perjalanan pergi dan balik.Kalau boleh buat 2 atau 3 waktu travel date korang semua.Sekiranya travel date plan A tak menjadi,korang boleh skip dan tukar kepada Plan B pulak.

#8 Bila korang dah berjaya masuk ke paparan bagi book tiket,korang cuma ada masa selama 10 minit utk fill detail penerbangan korang...buat dgn teliti tetapi pantas..Jangan sesekali silap typo nama korang semasa sedang book tiket.Korang boleh skip terlebih dahulu utk pilih seat,bagasi dan makanan.

#9 Payment guna Credit card lebih pantas berbanding Debit..Stanby CC mastercard dan visa skali..Melalui pengalaman TT CC Visa lebih senang nak proceed berbanding CC master terutama sekali bila time promo besar.

#10 Happy Hunting <:p
 
Last edited:
Sponsored Post

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
8,124
Reaction score
163
Points
88
Kalau nak naik airasia ni dekat LCCT kan? Kalau aku bawak kereta ada parking ke kat situ? Kalau ada berapa charge dia?
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,696
Reaction score
144
Points
128
Erm menariknya
tapi ke miri xde lak huhu
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,696
Reaction score
144
Points
128
Kalau nak naik airasia ni dekat LCCT kan? Kalau aku bawak kereta ada parking ke kat situ? Kalau ada berapa charge dia?
Nak tau jgk ni
ada yg perlu naik kereta parking di lcct
 

Dobit127

Active+ Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
2,875
Reaction score
85
Points
35
Kalau nak naik airasia ni dekat LCCT kan? Kalau aku bawak kereta ada parking ke kat situ? Kalau ada berapa charge dia?
ala.. ko parking jer kat sebelah lcct tu.. free jer.. jarak 10 minit jalan kaki..

kawan tinggal aritu 4 hari... rileks jer.... open parking..
 

mfauzim

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2011
Messages
856
Reaction score
9
Points
15
ala.. ko parking jer kat sebelah lcct tu.. free jer.. jarak 10 minit jalan kaki..

kawan tinggal aritu 4 hari... rileks jer.... open parking..
Kat sebelah LCCT ni parking berbayar. Kalau tinggal keta satu dari dalam RM16 atau RM24 (tak ingat). Tapi ada jugak open parking kat depan POS Malaysia.. tapi tepi jalan cam tu jek. Tgk nasib lah..kalau cepat dapatlah... mmg jalan lebih kurang 10 minit. Selalunya polis jarang kacau sebab staf AirAsia pun banyak parking kat situ...
 

ennoar

Active+ Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
2,834
Reaction score
34
Points
30
aku nak april....tony kasi sama aku offer april la tambey
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
Nak tau jgk ni
ada yg perlu naik kereta parking di lcct
ada free parking n ada paid parking..free parking tu yang menghala jalan keluar tu..
paid parking tak pasti lak rate daily die berapa
 

8553318

Fun Poster
Joined
Feb 22, 2011
Messages
590
Reaction score
0
Points
10
air asia bila wt pengumuman mmg fail..phm good morning dgn thx je..tgh2 x phm..huhu..jgn maree rrr
 
Sponsored Post
Top
Log in Register