(Entertainment) Aigo Pad M60 -RM159 Sahaja 500,000 unit SOLD, kini di Malaysia

CG Sponsors




highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,414
Reaction score
293
Points
46
Salam, saja nak share pengalaman aku.

Dah beli semalam kat salah satu authorised dealer yang diiklankan dalam paper. Tapi bukan dapat RM159.00 pun.

Katanya, RM159 tu tempoh promosi saja. Tablet tu dijual RM199. kalau nak batt pack, jadi RM228 (tablet + batt pack + screen protector) dan RM268 (tablet + batt pack + screen protector + casing + microSD 4GB)

Memang betul-betul penipu dealer yang jual. Tak sepatutnya masuk dalam paper pun, semua amik kesempatan jual harga mahal. Siap semalam paksa suruh beli accessories baru boleh keluar. Tapi aku berkeras nak tablet saja. Amik jugak sebab urgent nak pakai.

Di Penang, banyak kedai jual RM200++ untuk tablet saja. Semua ambik kesempatan. :(scam




Terpandang iklan ini di akhbar hari ini. Sangat terkejut apabila melihat harganya. Sebuah tablet berjenama Aigo Pad M60 bersaiz 6 inci dijual pada harga RM159! Rasanya buat masa ini, inilah tablet yang termurah yang dijual dipasaran sekarang.



Tablet Untuk Kanak-kanak

Yang lebih menarik, tablet ini disasarkan kepada kanak-kanak. Tablet ini telahpun terjual sebanyak 500,000 unit dalam masa 3 bulan. Merupakan tablet paling laris di Thailand dengan jualan sebanyak 30,000 unit sebulan. Manakala di China, sebanyak 7,000 unit dijual dalam sehari!

Murah!

Untuk harga serendah RM159, terus terang saya katakan ini adalah harga yang sangat berbaloi untuk memiliki sebuah tablet. Sebenarnya tablet ini boleh digunakan untuk orang dewasa juga. Dilengkapi dengan sistem pengoperasian Android 4.0, ia merupakan peranti tablet moden yang mampu melakukan pelbagai tugasan umum dan berhibur.

Aigo?

Rasanya tidak ramai yang tahu jenama ini. Malah ramai juga yang tidak mengetahui kewujudan jenama ini. Tetapi bagi peminat sukan Formula 1, jenama Aigo memang sudah tidak asing lagi. Logo syarikat ini sudah pun berada pada jentera pasukan McLaren sejak tahun 2006


Aigo Pad M60 - Spesifikasi Umum:


Sistem Pengoperasian:
Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

CPU:
A13 @ 1.2 GHz

Saiz:
Ketebalan: 8 mm
Berat: 238 g

Paparan:
Skrin sesentuh 6 inci
800 x 480
Memori:
512MB RAM

Kamera:
Kamera hadapan

Sambungan Data / Wireless:
WiFi (802.11 b / g )
USB 2.0

http://www.youtube.com/watch?v=Y7y8KD1GK3g

http://www.youtube.com/watch?v=W6rvgD1NsD4

http://www.youtube.com/watch?v=Xd8cSqGWUqo

http://www.youtube.com/watch?v=YWoUTeKSCfw

source

 
Last edited:
Sponsored Post

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,414
Reaction score
293
Points
46
mari sini sebijik kat aku nk beli....bump
cuba baca metro hari ini...ada iklan di sana... nak beli kat aku pun boleh...tapi aku caj kos upah p beli kat ko rm40 la...so total rm 200 ... :eek::eek::eek::eek:
 

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,414
Reaction score
293
Points
46
cod kt mane
COD penang....S.P....aisey man takleh juai dalam thread ni...pm bro...jap lagi aku kna banned plak... hahaha....ala ko tengok iklan dalam metro hari ni kalo minat...seluruh negara ada dealer....#:-S#:-S#:-S
 

Abdul wahob

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
8,030
Reaction score
44
Points
70
paper metro dh habis petang2 ni....sp ada baca metro bole update alamat dealer area kl...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register