BTC USD 48,236.1 Gold USD 1,754.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ahli PAS disaran manfaat Harakah kongsi maklumat penerangan

Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
8,764
Reaction score
852
Points
121
sori laa.. pas sekarang tak mcm dulu.. sekarang dah jadi pas pis pus :D

Dulu zaman pergi ceramah naik toyota KE30.
Sekarang kehulu kehilir naik toyota Hellfire, manakan sama.
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,453
Reaction score
794
Points
171
Dulu zaman pergi ceramah naik toyota KE30.
Sekarang kehulu kehilir naik toyota Hellfire, manakan sama.
hellfire tu mcm van buruk jer bg puak2 kopiah tajam
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,090
Reaction score
2,776
Points
201
PRU15: Ahli PAS disiap hadapi perang maklumat

July 20, 2021
maklumat
KUANTAN: Semua ahli PAS merupakan ejen penerangan yang bertanggungjawab menjadikan PAS sebagai pilihan dan rujukan utama masyarakat, demikian kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Kamaruzaman Mohamad.

Advertisement

“Dahulu, Rasulullah S.A.W dan Sahabat R.A berperang dengan menunggang kuda dan bersenjatakan pedang, hari ini kita semua berperang bersenjatakan maklumat dan gajet.


“Zaman berbeza, medium juga tak sama, tetapi matlamat dan hala tuju kita sama. Di sinilah pentingnya kita menguasai media massa untuk memenangkan Islam,” ujar.

Beliau berkata demikian dalam Konvensyen Penerangan dan Media Baharu PAS Negeri Pahang secara atas talian membabitkan penglibatan lebih 300 peserta dari seluruh negeri ini, kelmarin.

Konvensyen ini bermatlamat mempersiap dan menggerak jentera penerangan di setiap peringkat dengan ilmu agar mampu menguasai media sosial dan sebaran maklumat bagi menghadapi PRU15.

Ia juga merupakan wadah bagi jentera penerangan menyelaraskan penyampaikan mesej dan maklumat Lajnah Penerangan secara jelas dan tepat mengikut aliran kerjanya.

Selain Kamaruzaman, panel pembentang terdiri daripada wakil Jabatan Penerangan PAS Pusat, Mohd Shuhaimi Embong dan Haznizul Ahamad Shukery.

Ketua Penerangan PAS Pahang, Ustaz Mohd Tarmizi Yahaya pula berkata, konvensyen ini adalah proses memberi kesedaran kepada para amilin dan ahli agar bijak menggunakan teknologi ke arah kebaikan.

“Gajet adalah alat. Hari ini musuh menyalahgunakannya untuk menyerang dan memburukkan kerajaan. Kita lawan arus itu, guna gajet untuk menerang kebaikan dan menangkis segala fitnah dan tohmah musuh.

“Kita semua adalah agen penerangan yang berfungsi menyalur dan menyebar maklumat betul dan sahih di pihak kerajaan mahupun parti. Kita mahu rakyat nampak hanya islam mampu memimpin perpaduan,” ucap ADUN Panching itu selaku tuan rumah.

Konvensyen ini telah dihadiri Jawatankuasa Lajnah Penerangan dan Media Baharu (LPMB) Negeri juga Ketua Penerangan Muslimat PAS Negeri, Yusma Yusoff.

Turut serta adalah Jawatankuasa Perhubungan Negeri diwakili Pesuruhjaya PAS Pahang, Ustaz Rosli Abdul Jabar dan Timbalan Pesuruhjaya, Andansura Rabu.

Turut telibat adalah wakil Jabatan IT dan Jabatan Pilihanraya Negeri dan Kawasan serta Dewan-Dewan, Ketua dan Setiausaha di peringkat Kawasan dan Cawangan serta Penyelaras Parlimen dan DUN.

Konvensyen perdana telah berlangsung pada 18 dan 19 Jun lalu dan Pahang adalah negeri kelima selepas Terengganu, Selangor, Kedah dan Kelantan meneruskan kesinambungan program di peringkat negeri. – HARAKAHDAILY 20/7/2021
 

logammaut

Legendary Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
10,881
Reaction score
1,133
Points
201
Harakah utk ahli PAS shj. Dan ahli PAS je yg baca. Tapi org lain yg panas pungkok hahaha…
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,090
Reaction score
2,776
Points
201
Ustaz Fairuz ejen terbaik eHarakah, raih 80 Jualan

August 13, 2021

Oleh SRIHAYANIS ABASRI

KUALA LUMPUR: Hasil daripada kesungguhan dan sikap tidak putus asa membolehkan Ustaz Fairuz Hisham Nordin dinobatkan sebagai ejen terbaik eHarakah apabila berjaya membuat 80 jualan dari bulan Jun hingga Julai 2021.

Beliau merupakan ejen eHarakah dari Temerloh, Pahang telah berjaya memenangi insentif sebanyak RM500 daripada pihak Harakah sebagai galakan dan dorongan kepada ejen untuk terus meningkatkan jualan.

Advertisement

Pada bulan tersebut, Fairuz Hisham telah berjaya membuat jualan keseluruhan sebanyak RM2,844.00 dengan 80 jualan.

“Alhamdulillah, ini adalah rezeki dari Allah SWT. Saya tidaklah begitu konsisten dalam penjualan eHarakah kerana mempunyai pelbagai komitmen lain.

“Cuma saya gunakan peluang bercerita mengenai Harakah dan eHarakah apabila berjumpa dengan sahabat saya sendiri. Kadangkala saya membuat panggilan bersama mereka dan melalui WhatsApp sahaja.

“Cabaran yang saya lalui adalah apabila masih ramai yang lebih selesa membaca dengan Harakah Cetak terutama warga veteran.

“Manakala, warga muda pula lebih terdedah dengan informasi media baru dan rasa tiada keperluan untuk melanggan eHarakah,” katanya ketika dihubungi Harakah, pada Khamis.


Justeru, beliau ingin mengajak dan berbangga dengan akhbar digital Harakah (eHarakah) sendiri bagi mengelak kekeliruan dan maklumat yang tidak tepat.

“Dengan melanggan eHarakah, ianya bukan sahaja menaikkan ekonomi parti bahkan, membantu ekonomi aktivis parti,” ujarnya lagi.
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register