BTC USD 49,230.8 Gold USD 1,779.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ahli Parlimen Sungai Siput ditahan

eboss

CG Hardcore
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
KUALA KANGSAR – Ahli Parlimen Sungai Siput, Dr. S. Jeyakumar ditahan bagi membantu siasatan kerana menghalang tugasan polis ketika menahan sebuah bas yang membawa peserta kumpulan Jaringan Rakyat Tertindas (JERIT) berhampiran tol Kuala Kangsar menghala ke Lebuh Raya Gerik, di sini semalam.

Selain Jeyakumar, dalam kejadian pukul 12.30 tengah hari itu, polis turut menahan empat lagi orang kuat kumpulan terbabit yang cuba membuat kecoh dengan tidak membenarkan anggota polis memeriksa sebuah bas sekolah yang dinaiki 45 penumpang.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Supritendan Abdul Gaffar Muhamad, mereka sekadar ditahan sementara bagi membantu siasatan berkaitan kes terbabit tanpa ada agenda lain.

“Kita menahan mereka kerana cuba menghalang tugasan polis ketika kita membuat sekatan biasa ke atas bas sekolah terbabit yang dipercayai dari perjalanan ke Taiping ke Pekan Karai untuk menghadiri kempen Jerit.

“Mereka tidak memberi kerjasama polis membuat pemeriksaan dan melihat kad pengenalan dengan mengunci pintu bas terbabit. Lalu kita membawa bas itu ke balai untuk menyelesaikan masalah,” katanya ketika sidang media di Ibu Pejabat Daerah Kuala Kangsar (IPDKK), semalam.

Jenuh ler kena JERIT ngan polis lak nanti kat dalam balai...:))
 
Sponsored Post

infosinar

Active+ Member
Messages
3,723
Joined
Sep 20, 2008
Messages
3,723
Reaction score
4
Points
35
apa kes plk ni..
tp aku rasa xsalah polis tahan bas ni..
atas faktor keselamatan je..
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register