Agihan Kerusi MN-PN & Parti2 Politik: Potensi PRU15 dlm Okt'20-Mac'21

CG Sponsors




cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
73,710
Reaction score
11,605
Points
1,906
Syed Agil Jamalullail

· 3m ·

Dlm interview bersama Malaysia Gazette, Tokmat Maslan kata Umno tak ada pilihan lain mesti kena bergabung dgn parti lain utk tubuh kerajaan

“Kita tidak boleh mendabik dada, dan stand alone, tidak boleh" kata Tokmat maslan

Bossku pulak hentam portal MalaysiaNow sebab mainkan sentimen kononnya Muafakat Nasional semakin runtuh sebab Umno nak langgar seat Pas.

DSN tak setuju MN semakin runtuh, maksudnya Umno tak akan langgar Pas. So, rentilah hentam Pas

Long story short, akan wujud kerjasama, dan Umno tak mampu stand alone
 
Sponsored Post

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,458
Reaction score
1,077
Points
151
pbpm.. tu serpihan PH bang. tak brani orang nak percaya.
Itu betoi, politik malaysia blk mai blk pi org yg sama bkn muka br.....yg kt xmau kenapa selalu gunakan kepentingan melayu dn Islam bila nk kuasa bila nak pru.....ms dh dpt kuasa semua tu semua hilang.....kt nmpk kt sini bertapa rakuskan pemimpin politik, betapa ketamnya depa.....yg mangsa kt rakyat mahrien....kt pilih yg kurang mudarat walaupun dr tmpt yg sama.....
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
73,710
Reaction score
11,605
Points
1,906
Lagipun Annuar Musa bukan jurucakap PAS, kata Khaled Nordin.

Umno tidak mahu dipaksa terima PPBM, Khaled jawab Annuar




November 23, 2020 10:31 AM


KHALED_NORDIN_BN_JOHOR_FORMER_JOHOR_MB_FMT-29042020-2.jpg

Khaled Nordin.

PETALING JAYA: Seorang pemimpin tinggi Umno berkata parti itu tidak mahu dipaksa terima PPBM ataupun sesiapa pun, mengharapkan parti rakan, PAS, akan memahami dan menghormati kedudukannya tentang hubungan dengan parti serpihan itu.

Katanya, Umno bukan dalam misi untuk memberikan ihsan kepada mana-mana pihak untuk bernafas dan meraih kemenangan dengan pertolongan jenteranya.

“Hanya jauhari yang mengenal manikam,” kata Naib Presiden Khaled Nordin dalam kenyataan, mengulas laporan Malaysiakini yang memetik Setiausaha Agung Barisan Nasional, Annuar Musa.
Annuar, yang juga ahli majlis kerja tertinggi Umno, dalam suatu temubual pada 19 Nov dilapor berkata PAS tidak akan bersama Umno tanpa PPBM.

Menurutnya, PAS bertegas Umno mesti turut menjadi rakan sekutu dengan PPBM.

Khaled menepis Annuar sebagai “bukan jurucakap PAS”.

“Ia datang daripada seorang yang hanya ingin menyelamatkan PPBM dan memecah-belahkan Muafakat Nasional,” tambahnya.

Kepada PAS, Khaled berkata Umno menghargai setiakawan parti Islam itu, mengatakan kerjasama mereka banyak memberikan kebaikan kepada politik Melayu-Islam.


Katanya, Umno tidak menghalang PAS menyertai Perikatan Nasional, walaupun gabungan itu dipimpin PPBM, kerana partinya memahami dan menghormati kedudukan PAS.

“Maka demikian juga yang Umno harapkan daripada PAS tentang hubungan Umno dengan PPBM,” katanya.

Tambahnya, PAS pasti sedar Umno akan bertembung dengan PPBM di beberapa kerusi pilihan raya.

“Apa jua rundingan dengan PPBM adalah untuk Umno lakukan terus dengan PN melalui Barisan Nasional,” katanya.

Barisan Nasional ketika ini dianggotai Umno bersama dua sekutu setia, iaitu MCA dan MIC.

Umno menjalin kerjasama dengan PAS menerusi Muafakat Nasional, yang dimeterai selepas keputusan pilihan raya umum ke-14.

Kerjasama itu menyaksikan Barisan Nasional memenangi beberapa pilihan raya kecil secara berterusan.

“Umno dan PAS mempunyai sinergi yang meyakinkan. Maka sinergi inilah yang mesti dioptimumkan waktu ini,” katanya.


 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,038
Reaction score
819
Points
121
Itu betoi, politik malaysia blk mai blk pi org yg sama bkn muka br.....yg kt xmau kenapa selalu gunakan kepentingan melayu dn Islam bila nk kuasa bila nak pru.....ms dh dpt kuasa semua tu semua hilang.....kt nmpk kt sini bertapa rakuskan pemimpin politik, betapa ketamnya depa.....yg mangsa kt rakyat mahrien....kt pilih yg kurang mudarat walaupun dr tmpt yg sama.....
tu ater.. pening boh.. maing dengan duit.. tok lebai pung campak kopiah.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,746
Reaction score
2,458
Points
201














Situasi PPBM dgn UMNO skrng ni..
Dah lama duk geram..

Yang tukang rakam PAS.. 😉

Souce media social ttkm..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,542
Reaction score
1,384
Points
201
Masing3 da sedap melompat ,masing2 nak jadi party king maker.. masing3 nak dptkan kerusi lebih.. next pru tak kan berubah corak politik malaysia ni.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
73,710
Reaction score
11,605
Points
1,906
Kamarul Yusoff
· 2j ·

BILA MASA DATUK SERI KHALED NORDIN BERI AMARAN KEPADA PAS?

BILA MASA PAS MEMAKSA UMNO UNTUK MENERIMA BERSATU?

Agak sensasi juga tajuk laporan sebuah portal berita berbunyi “Khaled warns PAS for dictating to UMNO” (“Khaled beri amaran kepada PAS kerana memaksa UMNO”).

Begitupun, setelah dibaca kenyataan penuh Datuk Seri Khaled Nordin didapati bahawa apa yang beliau sebut hanyalah mengenai harapan dan keyakinan UMNO sahaja, iaitu:
(1) “Maka demikian juga yang UMNO harapkan dari PAS tentang hubungan UMNO dengan BERSATU”, dan
(2) “UMNO yakin PAS tidak akan memaksa UMNO untuk menerima BERSATU apalagi memberikan kerusi kepada BERSATU dengan sewenangnya”.

Jadi macam mana pula laporan portal berita ini boleh diberi tajuk “Khaled warns PAS for dictating to UMNO” (“Khaled beri amaran kepada PAS kerana memaksa UMNO”)?


1606118734188.png
 

zari83

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2011
Messages
2,509
Reaction score
624
Points
81
Pilihan skg ppbm dh ada knp xdk pilihan plk tu dh ok ckp la, sokong la yg sedia ada jgn jadi tikus rosakkn labu sebab gila kuasa
ppbm? yg dari geng parti menipu rakyat dulu tu ke? yg keluar ph utk kekalkan parti mereka kekal berkuasa sbg pm tu ke? takkan la rakyat mudah lupa siapa ppbm.. rakyat takkan tertipu kali kedua..
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,458
Reaction score
1,077
Points
151
ppbm? yg dari geng parti menipu rakyat dulu tu ke? yg keluar ph utk kekalkan parti mereka kekal berkuasa sbg pm tu ke? takkan la rakyat mudah lupa siapa ppbm.. rakyat takkan tertipu kali kedua..
Rakyat pun dh kenal baik sapa umno, xkn rakyat nak tertipu smp 61 thn lg kan hahaha
 

midi2020

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2012
Messages
4,670
Reaction score
70
Points
30
Najib Razak



Sebentar tadi ·


Pagi ini, media MalaysiaNow yang amat kaya dengan duit entah dari mana sehingga mampu bermula operasi di tengah-tengah krisis Covid pada ketika media-media lain sedang tenat, tiba-tiba keluarkan "berita dari sumber dalaman" bahawa Muafakat Nasional di ambang keretakan.

Boss media ini yang juga ketua pengarang adalah adik kepada Latheefa Beebi Koya. Latheefa pula merupakan penyokong tegar Menteri Kanan paling Kanan sejak dulu-dulu lagi.
Pengarang portal pula merupakan setiausaha akhbar kepada Mat Sabu.

Ramai yang masih ingin tahu siapa funder MalaysiaNow yang kaya-raya sehingga portal ini mampu pacak billboard-billboard gergasi di merata tempat di Lembah Klang.
Siapa funder?

View attachment 315663
entahlah najib, aku pun tak tahu siapa funder media ni.. yg aku tau, Rosmah, suami najib, yg bayar rm100k setiap bulan pada cybertrooper.. yg orang panggil rba tu..

 
Sponsored Post
Top
Log in Register