BTC USD 65,073.2 Gold USD 1,784.67
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Agent Kereta Sewa Songlap DUit

farhanaziz

Fun Poster
Joined
Jun 28, 2009
Messages
239
Reaction score
0
Points
10
Kisah kena tipu dgn agen or ulat or apa la geleran nk bgi kt diorang ni ahaha...

1.hari tu ak ngn mmbe ak pegi langkawi.
2.dan2 plak mase turun tuh ade la 2-3 org mamat ni promote la service keta sewa la,hotel la, dll.
3.Aku ngn mmbe dengan rase nk tolong sesama bangsa pon amik la pakej keta sewa satu brother ni wady namenye.
4.dia mintak la deposit Rm80, ak da syak da mcm pelik je brother ni kate mcm2 x tipu la ape la.tpi x pe la bagi je la
5.sesampai je kt counter langkawi tu dia kate harga yg dia ni kasi ni rendah sangat kiteorg x leh cover dia suruh kiteorg deal sendiri dgn org tuh mintak duit balik.Start tuh la ak rase mcm da kena scam dgn pak cik tuh.Tpi yg peliknye counter tiket tu patut jaga la agen dia jgn lepas tgan mcm tuh je.
6.Name counter tu R & Z travel.So kalo korg2 nk bercuti gi langkawi ak rekemen jgn la amik service kt depa agen2 ni or r&Z ni,deal dekat counter2 lain senang.
7.LAst day tu ak kol la balik mcm bagi chance la kt brother ni kot2 dia nk pulang katenye suruh tgu kt counter,pastu da tgu2,dia surh tgu kt jety tmpt kiteorg jmpe dia mule2, then mase da smpai sana bini dia lak angkt kate dia kuar plak.Mintak nmbe akaun konon nk bank in.Ak msg la kte xpe la kalo nnti suami akak balik suruh dia kol or msg sye.smpai ke sudah x kol2 or msg.BUkan nk bising sbb rm80 tpi sbb da hilang trust la kt agent2 ni.....
8.ok tu je citenye kalo korg penah kena gak kongsi2 la ek.


:(scam:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
memang haram la spesis2 penyangak ni!
 

khg

Active Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
1,632
Reaction score
9
Points
25
try tanya2 bdk cg yg buat service keta ssewa jugak kot2 kenal..... langkawi tu kecik je
 

farhanaziz

Fun Poster
Joined
Jun 28, 2009
Messages
239
Reaction score
0
Points
10
Tu la at least org kt counter tu mintak maaf la sbb agent dia le apa ke,dia buat **** je.....bukan ak je kebutalan ade gak dua org kena gak....aduyai sian plak
 

LEMANtheMAN

Super Active Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
7,463
Reaction score
10
Points
65
kebanyakkan yg kena tipu musti niat nak membantu orang yang niaga tu..sekali kena scam..panas hati woi
 

aloy_kl

Fun Poster
Joined
Aug 2, 2012
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
elok lenggek kpale dye dek motokar jerrrr...

salam tt..saya lak..tertinggal hp dalam kete sewa dan saya pasti hp tu dlm kete sewa yg sy sewa di langkawi tu...bila sy cal blk..ada staff kata kete sewa tu dh org len sewa..maybe bkn rezeki...taubat x sewa dgn comp melayu yg menipu org ni...kita nk tlg sesama bangsa..last2 staff dia yg songlap kita....
 

farhanaziz

Fun Poster
Joined
Jun 28, 2009
Messages
239
Reaction score
0
Points
10
Tu la kadang2 pikir nk tolong jadi gini mcm malas plak nk tolong huhu....tpi nasib baik ak x amik pakej2 dgn dia kalo x mau bpe ratus da kena songlap huhu.....
 

panglima_ayam

Active+ Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
4,106
Reaction score
25
Points
25
aku pun biasa kena dulu ,masa tu pertama pi langkawi ,agen di kuala kedah sapu RM 20.00 dia kata deposit ,bila sampai di langkawi dia charge harga ikut harga biasa ,kita jadi lagi mahal ,la ni kalau aku pi langkawi kalau ada ejen datang aku cakap semua tarakkkk mauuu ,aku direct terus bila sampai di langkawi deal dgn toke terus
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register