BTC USD 38,443.0 Gold USD 1,803.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Agen Takaful VS Agen Unit Trust

empirezqy

Fun Poster
Joined
Aug 14, 2008
Messages
311
Reaction score
0
Points
25
Salam warga CG..

Nak kongsi ttg kerjaya yang mana menarik antara agen takaful & agen unit trust..

dari segi kerjaya dan income...Kepada sesiapa yag ada experience dalam kedua2 bidang ni blehlah berkongsi info..
 
Last edited:
Sponsored Post

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
komisen:
takaful >25%
UT: <3%
 

empirezqy

Fun Poster
Joined
Aug 14, 2008
Messages
311
Reaction score
0
Points
25
ada geng2 CG yang boleh bagi pendapat ttg tajuk thread ni...
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
dr segi kerjaya sama jek, sume ajak org simpan duit..seek - approach & close

dr segi income: kalau malas buka mulut..muka tebal..memang poket nipis..hahahha
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
nak buat dua2 pun bole..tp takut yg di kejar tak dpt, yg di dukung berciciran plak..

fokus pd satu..

sbb definisi bisnes yg berjaya ni, bila kita tinggal bisnes tu dia masih bole grow dgn sendiri nya..then time tu, nak venture bisnes lain dah bole sgt..
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Buat satu je pun boleh kaya dahhh

p/s: Dalam kelas aku skrg nie (kelas new agent aku ajar)...ada 5 orang budak Public Mutual yang dah buat 3 tahun lebih, and income pun boleh tahan le...tapi kenapa join Prudential?....sekali dia tengok income structure insurance dan bonus 3 lapis....terbeliak mata diorang...diorang tak sangka, mcm tu sebenarnya orang insurance punya potential income.

Fikir2 kan lah.

Note : Insurance, cari sales utk tambah income, Unit Trust, cari sales utk dapatkan income. Sama tapi tak serupa.
 

saripah

Freshie
Joined
Sep 25, 2006
Messages
24
Reaction score
0
Points
3
den pun dari UT gak. huhuu.. betul la mcm apa yg bro aziz cakap tu, tapi kalu dari pengalaman aku.. x semestinya org ut bley booooMM kat [email protected] n x semestinya org org takaful bley booooMM kat UT. n kalu boleh bikin 2 2 meletup.. perh. kebaboooMMM .... sah tera kao.

perbandingan dari sudut market segmen..

UT - client hanya dari golongan yg ada duit lebih aka kaya, tahap umur kebiasaannya antara 18-55 tahun.

Takaful - client dari golongan umur 2minggu hingga 59 tahun or ada yg boleh offer sampai 69 tahun n x semestinya bnyk duit, kalu 1 family ada 5 ahli keluarga.. ke 5 lima org bley jd client.

aku suka takaful sebab aku boleh jd macam-macam hehehe.. aku rasa org yg dah jual takaful dia faham maksud aku.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register