BTC USD 23,559.3 Gold USD 1,914.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

aduhai..hd bau hangit..

jai_x5

Super Active Member
Messages
7,776
Joined
Feb 1, 2007
Messages
7,776
Reaction score
23
Points
65
hallu kengkawan..

aku baru je mengalami masalah..citernye camnie:

1. aku baru beli external hd case (enclosure) utk hd sata lama aku..

2. aku pun pasang la semuanya dalam keadaan yg betul kot..

3. bile aku on je switch, lampu hijau pun menyala and hd aku start menyala..

4. tibe bawah hd aku keluar warna oren..pastu hd aku bau hangit..lantas lampu hijau pun padam..

5. kelam kabut aku off..pastu aku cuba balik..langsung dah takde lampu..

persoalannye skang..ape punca kerosakan nie?

adakah external hd case enclosure nie yg buat akunye hd shorting atau mmg hd aku dah nak short?

hd aku nie dah 5 tahun..aku beli masa sata mula2 top dulu..aku tak pernah test hd nie selepas comp aku rosak..kali terakhir aku gune hd nie tahun 2005..
 
Sponsored Post

insyi©

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,099
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,099
Reaction score
177
Points
123
aku pun rasa camtu gak..rasa2 ape puncanya?

sebab external hd case tu ke atau mmg hd tu dah lama dan nak rosak?


takde kaitan kot...mmg dah nak rosak la tu...

pnh jd kat HD aku gak.....bila on PC jer...tetiba bau hangit....:D

on balik dah kong.....sib baik masa tu msh under warranty...

maybe gak sbb power overload....mcm kes aku...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register