Aduan / Nasihat dsbnya untuk mengurangkan hutang

CG Sponsors




nazrinn

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2014
Messages
499
Reaction score
73
Points
20
banyak tue hutang

kene up income tue dan jangan tambah hutang dah
dah lama slash hutang dr hutang laki bini. skrg tinggal hutang ni je.
hutang rumah tu boleh je settlekan dgn pelaburan ASB tp simpan tepi utk raih dividen setiap tahun.:D
 
Sponsored Post

nazrinn

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2014
Messages
499
Reaction score
73
Points
20
Itulah saya dah login masuk dan perasan ada laporan kredit dan laporan kredit dengan score.

Yang laporan kredit dengan score tu ada sekali laporan ccris tak?

Lepas tu laporan percuma setiap Januari dan Julai tu memang takde score ke?
laporan percuma tu memang tak boleh pakai. takde apa info pun. marketing gimmick je.

laporan ccris tu mcm mana ye? yg ada keluar 0 1 0 0 0 0 0 ikut bulan tu ke?
 

nazrinn

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2014
Messages
499
Reaction score
73
Points
20
dah lama slash hutang dr hutang ptptn laki bini. almost 20k juga kurang. hutang rumah pun berkurangan lepas bayar sekaligus dr kwsp. skrg tinggal hutang ni je.

hutang rumah tu boleh je settlekan dgn pelaburan ASB tp simpan tepi utk raih dividen setiap tahun. mungkin separuh dividen digunakan utk settlekan hutang rumah.
 

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,612
Reaction score
2,068
Points
191
dah lama slash hutang dr hutang ptptn laki bini. almost 20k juga kurang. hutang rumah pun berkurangan lepas bayar sekaligus dr kwsp. skrg tinggal hutang ni je.

hutang rumah tu boleh je settlekan dgn pelaburan ASB tp simpan tepi utk raih dividen setiap tahun. mungkin separuh dividen digunakan utk settlekan hutang rumah.
as long hutang2 tu ada backed up by takaful protection :)
 

nazrinn

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2014
Messages
499
Reaction score
73
Points
20
Penyata Hutang Terkini


Car Loan @ 2.78%. Bayaran bulanan RM1360. Balance RM114,400. Tamat pada 01.09.2024

Housing Loan @ 2.85%. Bayaran bulanan RM918. Balance RM84,121. Tamat pada 01.07.2029
 

nazrinn

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2014
Messages
499
Reaction score
73
Points
20
Baru perasan, pada 14-10-2016, jumlah hutang adalah RM257,625 dan kini 30-08-2017 hanya berbaki RM198,521.

Penurunan RM59,104 dlm tempoh lebih kurang 1 tahun. InsyaAllah dlm landasan yg betul utk bebas hutang.
 

Duit Tepi

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2013
Messages
533
Reaction score
26
Points
30
Baru perasan, pada 14-10-2016, jumlah hutang adalah RM257,625 dan kini 30-08-2017 hanya berbaki RM198,521.

Penurunan RM59,104 dlm tempoh lebih kurang 1 tahun. InsyaAllah dlm landasan yg betul utk bebas hutang.
Cemburu pulak tengok penurunan hutang dlm jangka waktu setahun
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,369
Reaction score
1,583
Points
596
Moga Allah bantu semua disini menghadapi hutang

Kadang hutang tue tiba tiba ada

Hati hati nak berhutang
 
Sponsored Post
Top
Log in Register