:: Adakah Malaysia MAMPU Atasi Ancaman Udara Musuh?... ::

CG Sponsors




jamtulenmurah

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,721
Points
316
nak kata mcm mana ek, Apache pernah berkhidmat di Afgahistan, Iraq tapi kantoi kt teater Kosovo, Cobra masa perang Vietnam..tapi ikut2 kan, ianya battle-proven against a much lesser enemy, cuma dgn Serbia kantoi pasal Serbia ada sistem pertahanan udara yg cukup bagus
At least dalam 20 misi... 1 je casualties... dah kira ok dah... :D

masa kat kosovo... serb dibekalkan oleh rusia laser guided missile yg canggih... yg mengejutkan militer us... dorang pun tak sangka apache boleh dijatuhkan... :p

sama kat afghan... pilot2 heli us pun kecut nak buat ops kat sana... psal taliban dibekalkan rusia ngan sistem pertahanan udara terbaru yg tercanggih... rusia pandai... dorang bekalkan produk untuk ditest dalam battle... then proven jual kat market... :D


 
Sponsored Post

mint

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
5,431
Reaction score
16
Points
65
rooivalk tak secanggih us long bow... ataupun... russian Mil Mi-24... Kamov Ka50... ataupun europe Eurocopter EC-665 Tiger...

so dalam market attacking heli... rooivalk paling murah... but not proven in any battle... so tak terbukti kelebihan dia pun... yg guna dalam dunia nie pun afrika selatan sorang je... :D

Malaysia... buat masa skang takde duit nak upgrade skuadron heli... nuri yg mencemaskan tu pun sampai skang digunakan... kat us dorang dah buang buat besi buruk dah... :))

ATM tgh tunggu... Eurocopter's EC725 Cougar helicopters... next year baru dapat 4 biji... next next year balance nya...




eurocopter kita tu utk attacking heli atau lebih kepada rescue heli mcm nuri?

aku teringat dlm citer rambo 3..besau giler heli Mil-Mi tu..

klau kita dpt mmg gah jg..:)
 

azam74

Legendary Member
Joined
Nov 16, 2011
Messages
10,864
Reaction score
136
Points
123
eurocopter kita tu utk attacking heli atau lebih kepada rescue heli mcm nuri?

aku teringat dlm citer rambo 3..besau giler heli Mil-Mi tu..

klau kita dpt mmg gah jg..:)
Eurocopter Cougar ATM tu adalah heli taktikal transport yg telah diubahsui utk CSAR...

Heli2 dlm citer Rambo 3 tu bukan yer heli2 Russia, tapi heli2 barat yg telah dimodify seakan2 heli2 Russia mcm Mi-17 dan Mi-24
 

AKMAL BURGER

Fun Poster
Joined
Oct 31, 2011
Messages
587
Reaction score
9
Points
15
singapore anak emas israel..die sweeeet jek kat us ngan israel..padang jarak padang terkukur malaysia jadinya..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
150,736
Reaction score
20,765
Points
1,661
MMP

TUDM Hornet D memintas MM40 Block II

Ya latihan macam ini memang wujud dan sememang nya Hornet D kita berkemampuan untuk memintas sebarang ASM.

Jangan Bimbang Jangan Tanya plak rahsia ke. Video bukan dari Latihan KerisMas 2019 yang sekarang ini.

Lagi pun MM40 Exocet Block II dah kira tahap tua dah pastu hud Hornet D tu mengunakan parameter seeker sidewinder 9M yang mana 18 Squadron sekarang dah guna AIM Sidewinder 9X dalam Hornet D.

 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
150,736
Reaction score
20,765
Points
1,661
perati M=mach tu cecah 1
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,938
Reaction score
726
Points
161
Indon bakar hutan jer

habis kacau

sesak nafas

aduiii
 
Sponsored Post
Top
Log in Register