Adakah Luck dalam Forex Perniagaan boleh membuat anda berjaya?

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08945
USD / JPY
107.734
GBP / USD
1.219
USD / CHF
0.97157
USD / CAD
1.39801
EUR / JPY
117.371
AUD / USD
0.6545

CG Sponsors




bebeggoreng

Active Member
Joined
Mar 11, 2011
Messages
1,283
Reaction score
9
Points
25
time kapan trade and time kapan jangan sampai trade :D
 
Sponsored Post

bebeggoreng

Active Member
Joined
Mar 11, 2011
Messages
1,283
Reaction score
9
Points
25
tamak bagus asal sikit2 jer, tapi jangan terlalu tamak jadi susah tu jer kerana rawan MC. :D
 

bebeggoreng

Active Member
Joined
Mar 11, 2011
Messages
1,283
Reaction score
9
Points
25
ingin senang harus merasakan susahnya dulu ya jer, memang sulit untuk diterima bila masih susah kerana loss terus :D
 

bebeggoreng

Active Member
Joined
Mar 11, 2011
Messages
1,283
Reaction score
9
Points
25
susah bila loss / mc dan senang bila profit, jadi susah juga senang layaknye hitam putih hidup :D
 

ForexPrivate

Active Member
Joined
Nov 6, 2013
Messages
1,045
Reaction score
0
Points
20
senang aja Tuan .. yang penting ada bonus dan WD dengan cepat :)
 

uncle gober

Banned
Joined
Apr 3, 2013
Messages
660
Reaction score
1
Points
15
Trading with the trend sangat dianjurkan untuk trading. apabila sudah sering melihat chart biasanya trader sudah bisa mengetahui arah pergerakan harga
 

blindtrader

Fun Poster
Joined
Dec 2, 2011
Messages
111
Reaction score
1
Points
15
Kalau senang dah lama aku kaya..:D
sama pula dengan saya kakak :D

tapi itulah forex, susah pun kita tetap senang,, kita suka penasaran, meskipun sudah loss, tapi kita masih terus berjuang nak sampai kaya dari forex,, pasalnya forex ini jika dipikir sederhana sangatlah mudah, cuman ada 2 pilihan, Buy atau Sell, tapi kenapa nak susah pula untuk sukses,,

apalagi sekarang banyak teknik teknik baru yang bikin kita makin pusing, karena terlalu banyak teknik, jadi tak satupun yang bisa kita paham,, kalau dibroker awak, newforex, diberilah itu semacam analisa harian, kita juga diberi informasi berita fundamental, sehinga bisa bantu lah sikit sikit kita analisa untuk trading,, :)cgrock
 

nullahfx

Active Member
Joined
Aug 30, 2013
Messages
1,407
Reaction score
0
Points
20
sama pula dengan saya kakak :D

tapi itulah forex, susah pun kita tetap senang,, kita suka penasaran, meskipun sudah loss, tapi kita masih terus berjuang nak sampai kaya dari forex,, pasalnya forex ini jika dipikir sederhana sangatlah mudah, cuman ada 2 pilihan, Buy atau Sell, tapi kenapa nak susah pula untuk sukses,,

apalagi sekarang banyak teknik teknik baru yang bikin kita makin pusing, karena terlalu banyak teknik, jadi tak satupun yang bisa kita paham,, kalau dibroker awak, newforex, diberilah itu semacam analisa harian, kita juga diberi informasi berita fundamental, sehinga bisa bantu lah sikit sikit kita analisa untuk trading,, :)cgrock
memang simpel sebenernya , hanya saja kita harus benar benar berusaha untuk memahami pergerakan pasar forex itu sendiri sehingga kita pun juga akan bisa mengetahui apakah kita harus melakukan op sell atau op
 

ahmadvipro

Active Member
Joined
Mar 9, 2016
Messages
1,637
Reaction score
0
Points
20
Pada tahun 2016 kita harus berhati-hati dan membuat jenis seperti perdagangan yang dapat memberikan kita aliran pendapatan yang baik.:)
Perdagangan di tahun 2016 ini sangat berfluktuasi karena sepertinya terjadi perang mata uang antar negara agar perekonomian negara tetap stabil
 

Luis ForexMart

ForexMart Official, Representative
ForexMart Fans
Joined
Mar 8, 2016
Messages
390
Reaction score
3
Points
15
Bagi saya yang tidak. Kerana jika anda adalah seorang peniaga yang baik, dengan pengetahuan memperoleh, pengalaman dan pengetahuan anda boleh mampu untuk berjaya dalam perniagaan ini. Oleh kerana nasib, tidak dapat memahami trend pasaran, nasib tidak boleh menganalisis pasaran dan nasib tidak boleh dapat memutuskan bila masa yang sesuai untuk anda untuk berdagang. Kerana hanya pedagang baik boleh berbuat demikian, mereka tidak perlu apa-apa nasib tetapi kemahiran dan pengetahuan mencukupi. Apa yang anda fikir? Adakah Luck dalam Forex Perniagaan boleh membuat anda berjaya?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register