MYR USD 0.24545 BTC USD 47,804.500 Gold USD 1,701.110
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Adakah Anda Tahu Maksud CBU dan CKD Untuk Kereta di Malaysia??

CG Sponsors




Boy83

Junior Member
Joined
May 21, 2009
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
mmg dia dah kaya, keje senang je, dapat AP jer punyela ramai kol dia nak beli.. Cina offer tinggi diorg dptla.. Cina pon kayala
 
Sponsored Post

anam_miko

Fun Poster
Joined
Jul 5, 2008
Messages
357
Reaction score
4
Points
15
ntahla aku pn x paham,nk cakp pn mcm xde guna je xde ape yg brubah makin naik ade la..
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
ini adalah info yang benar . :) untuk pengetahuan juga,harga kereta nasional di arab saudi lebih murah dari di malaysia.
fikir - fikir lah sebelum terlambat.
 

seiryu82

Active+ Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
3,252
Reaction score
96
Points
40
yalah malaysia cari makan dengan tax yang tinggi!
semuanya tax a sampai z.
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
yalah malaysia cari makan dengan tax yang tinggi!
semuanya tax a sampai z.
negara lain pun ada juga tax la tuan..:) kalau di UK tu,nak tengok tv pun kena bayar tax. :) tetapi tax yang dibayar tu kerajaan dia buat untuk rakyat juga. disalurkan kembali dengan cara yang betul :)


ada lagi sebuah negara di eropah, rakyatnya jika nak naik train macam LRT ke adalah percuma sahaja. sebab apa?sebab tax yang mereka bayar disalurkan kembali kepada rakyat. kita?apapun takdak...:) teringat lagi paklah kata, dia naik harga minyak dan duit dari subsidi kerajaan tu pula akan disalurkan untuk menaik taraf perkhidmatan awam kepada rakyat. saya rasa sampai kini apa pun tiada.:)
 

Muhammad_27

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,914
Reaction score
86
Points
70
malas dah nk cite kerajaan skrg nie... macam HARAM... kecian sume ORG yg tak berkepentingan...
 

iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,813
Reaction score
115
Points
73
diorng tau kete kat malaysia mahal nak mampos. aku bgtau tax 300%. Kecoh diorng, habis duk mencarut. hahaha.
mmg patut pun mencarut. kita kat sini pn x abis2 mencarut :)). evo bawah 100k, spe x meleleh..
 

estacoco

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
7,544
Reaction score
25
Points
70
teringat kate bos lama aku. skang wat jual kete recon dr europe. aku tanya die bila afta bleh jalan? esp pasal kete la sbb nak upgrade kete. jawapan die lama lg, kalo tak org umno nak mkn ape? 1 ap paling cikai bleh tolak dlm 25k. atas angin jek. lepas dah tolak bleh dpt ganti ap yg dah out tu plak
 

keri3534

Active Member
Joined
Oct 30, 2009
Messages
1,075
Reaction score
2
Points
25
kita kan negara kaya kan...byk hasil bumi yg kita perolehi...duit krajaan salur ke tempat yg betol dah...tp byk tercicir kat tengah2 jln sebelum smp ke sasaran...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register