BTC USD 56,832.4 Gold USD 1,786.58
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Adakah Anda Setuju B.I Menjadi Subjek Wajib Lulus SPM

Apa Pendapat Anda?


  • Total voters
    0

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
1.Saya ingin mengetahui pendapat anda tentang subjek Bahasa Inggeris wajib lulus sebagai syarat lulus untuk SPM

2.Saya setuju dengan cadangan ini

3.Sebab utama ialah ia akan mendorong tumpuan yang lebih diberikan oleh pelajar kita tentang bahasa antarabangsa ini

4.Apa pula pendapat anda?

5.Saya juga menyediakan poll di atas

6.Selain itu ada survey yang diberikan oleh selangor2u.com.Sila klik di sini http://surveys.polldaddy.com/s/1E70D5782FDA0F2C/
 
Last edited:
Sponsored Post

fikri

Fun Poster
Joined
Dec 21, 2008
Messages
410
Reaction score
2
Points
15
dah vote aku setuju...
selain dari bahasa melayu..
B.Inggeris gak penting..skrg nk mintak kije pun byk guna bhs inggeris.:D
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,628
Reaction score
210
Points
83
aku pun setuju juga...............
 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
aku pun dapat rasa pentingnya pandai b.i ni

contoh nak tulis b.i bagi pelanggan dari luar negara
#:-S
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,063
Reaction score
1,666
Points
201
tidak bersetuju ....


ape yg akan terjadi kepada mereka yg gagal ???
kerajaan pon masih x dapat setelkan gejala sosial ...
adakah dengan cara ini dapat diselesaikan masalah?

memang betul b.i tu penting sekarang ni ... tapi masih ada banyak lagi perkara penting yg harus didahulukan
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,691
Reaction score
844
Points
171
setakat lulus rasanya ok lagi..

tapi kalo nak kredit, tu susah sikit..

cuma kena fikir, bagi yg x lulus nanti x dapat sijil spm, jadi kemana arah tuju..apa keja boleh wat?..atau peluang belajar dibidang teknikal?..kalo perkara tu boleh settle, rasanya tiada masalah lain yg akan berbangkit..
 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
setakat lulus rasanya ok lagi..

tapi kalo nak kredit, tu susah sikit..

cuma kena fikir, bagi yg x lulus nanti x dapat sijil spm, jadi kemana arah tuju..apa keja boleh wat?..atau peluang belajar dibidang teknikal?..kalo perkara tu boleh settle, rasanya tiada masalah lain yg akan berbangkit..

aku rasa lulus aje kot, bukan kredit :-?
 

VAMP

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,435
Reaction score
54
Points
130
bagi aku klau setakat lulus tu, kira ok gak la.. cuma mungkin ia akan menyebabkn kesulitan sedikit bagi pelajar2 di luar bandar.
 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
bagi aku klau setakat lulus tu, kira ok gak la.. cuma mungkin ia akan menyebabkn kesulitan sedikit bagi pelajar2 di luar bandar.

betul tu

penekanan perlu dibuat kepada pelajar luar bandar
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,506
Reaction score
116
Points
128
parents plak kene la rajin pantau anak anak belajar.. naknak lagi pasal BI ni.. tgk sikit anak2 tu.. jgn di biar sgt main longkang.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register