BTC USD 64,095.7 Gold USD 2,368.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Adakah Anda Kebetulan Melihat Zombi Di Luar KLCC Semalam ?

Xploit Machine

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
58,785
Top Poster #8
Joined
Nov 23, 2012
Messages
58,785
Reaction score
6,533
Points
916
Awards
1
30.03.2023 - Kuala Lumpur, People for Ethical Treatment of Animals (PETA) menegakkan misi untuk mempertahankan hak semua haiwan. Ia beroperasi di bawah prinsip mudah bahawa haiwan bukan milik kita untuk mencuba, makan, memakai, digunakan untuk hiburan, atau penyalahgunaan dengan cara lain. Bagi menguatkuasakan misi mereka, PETA mengerahkan "zombi" di luar Menara Berkembar Kuala Lumpur (KLCC) untuk membantah pemakan daging dan menggesa mereka pergi vegan. Di laman Twitter mereka, PETA Asia menyatakan bahawa protes itu adalah untuk mengingatkan orang ramai bahawa haiwan juga diperbuat daripada daging, daging dan darah seperti manusia. Oleh itu, tidak adil untuk melayani benda-benda hidup ini sebagai makanan di atas pinggan. Semasa protes itu, zombi memegang sepanduk dengan kenyataan seperti "Daging adalah Daging Go Vegan". Kenyataan itu dipaparkan dalam tiga bahasa.


Walau bagaimanapun, perdebatan mengenai veganisme adalah salah satu yang tidak mempunyai kesimpulan. Rakyat Malaysia berkongsi pendapat mereka mengenai protes itu dan tidak menahan sindiran mereka. Salah seorang netizen juga menyatakan bahawa veganisme adalah satu penipuan yang menakjubkan. 
Sponsored Post

hahahha... bila haiwan sendiri makan binatang lain .. ko ingat tak kejam ke?..
pastu nak salahkan manusia makan haiwan... hahahaha
dah tuhan ciptakan haiwan untuk makanan manusia.. makan je lah.. ko nak vegan sangat ..bodo amat..
dalam daging ada satu protein yang tak ada dalam sayuran.. dan makan haiwan lebih baik dari sayuran

Menurut kajian The Nurses’ Health , mereka yang mengamalkan pemakanan ayam, susu rendah lemak serta ikan mempunyai risiko mengalami penyakit jantung yang lebih rendah.

Di samping itu, adalah sangat jelas bahawa orang yang makan ikan segar secara kerap akan hidup lebih lama, dan juga lebih sihat, disebabkan ikan mengandungi banyak manfaat omega-3 serta asid lemak yang baik. Mereka yang makan ikan setiap hari, atau setiap minggu juga boleh mengelakkan penyakit seperti serangan jantung, strok, atau penyakit jantung.

Tambahan pula, pengambilan telur telah dikaitkan dengan
tahap kolesterol yang lebih terkawal, serta penurunan berat badan.
Akhir sekali, protein haiwan bukan sahaja rasa lebih baik, tetapi turut menawarkan pelbagai manfaat, mencegah penurunan jisim otot yang berlaku mengikut umur, dan peningkatan dalam jisim otot tanpa lemak.
 
Last edited:
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register