Adakah Anda Berpuashati Dengan Perkhidmatan Pejabat Pos?

CG Sponsors




Adakah Anda Berpuashati Dengan Perkhidmatan Pejabat Pos?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,629
Reaction score
258
Points
91
setakat mana korang menilai prestasi Pejabat Pos?

Ada sesetengah pejabat pos ini mempunyai kakitangan yang sengal. bayangkan urusan yang boleh dipermudahkan diberatkan.

Contohnya kalau ada pelanggan yang cuma nak beli setem atau wang kiriman pos, terpaksa beratur hampir setengah jam atau sejam. memang la sapa datang awal dia dulu tapi, kita boleh permudahkan jika pejabat pos tadi membuka kaunter khas untuk setem dan wang pos dan bagi urusan yang melibatkan ASB,Lesen memandu, telegram dibuka kaunter lain. Buat macam bank, kan lagi mudah. :">
 
Last edited:
Sponsored Post

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,807
Reaction score
137
Points
83
yg aku nampak yg pejabat pos kat bandar2 beso x dek hal sangat kot, tp klu kat kg2 mmg hal sangat sbb counter bukak 1 jek ahaha semua urusan pun counter tu je...yang lain main counter strike cot huhu
 

aKuLaH

Active+ Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
2,648
Reaction score
5
Points
30
dah xder pilihan lain...so tpaksa gak brurusan kat pej pos...:)
 

hgt422007

Active Member
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,364
Reaction score
155
Points
33
ditempat saya lagi teruk ada 7 kaunter hanya 2 orang yang menguruskan pelanggan...termasuk juga BSN 6 kaunter tetapi 2 orang sahaja yang buat kerja...lagipun makan gaji rakyat.
 

aKuLaH

Active+ Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
2,648
Reaction score
5
Points
30
ditempat saya lagi teruk ada 7 kaunter hanya 2 orang yang menguruskan pelanggan...termasuk juga BSN 6 kaunter tetapi 2 orang sahaja yang buat kerja...lagipun makan gaji rakyat.
kemungkinan memang kekurangan staff sbb tu x dpt bukak semua kaunter tu...#:-S
 

VAMP

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,433
Reaction score
52
Points
130
brkenaan prestasi pejabat pos, mereka ada audit dalaman yg akan check dari semua aspek pada setiap pejabat pos secara berkala.

then jika ada mana2 kakitangan yg agak sengal or tidak layan pelanggan dengan baik, korang boleh report kepada ketua pejabat pos tempat kerani tersebut bekerja.
 

Emil

Fun Poster
Joined
Nov 11, 2007
Messages
208
Reaction score
0
Points
10
Kat tmpat aku ok-ok jer la. Yg baiknya, ari Sabtu & Ahad pun
bukak gak..sebab letaknya dalam shopping complex.
 

black7

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2008
Messages
522
Reaction score
11
Points
15
aku jarang dah pegi pejabat pos..pegi situ pun kalo nak beli wang pos dan setem je..tapi biasa a kalo g pejabat pos tu,kena tunggu lama2..kaunter sampai 12,tapi tak bukak semua..
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
aku layan je...jgn cam sengal macam arri tu dah,

aku g antar pos laju 2 barang customer,kerani tu ******* 2 kertas alamat poslaju terbalik...dekat kotak alamat da betul,tapi disebabkan kebangangan kerani tu,kertas terbalik,2 customer dapat salah barang,terbalik gak...adessss..


nasib baik awek tu lawa..kalo x da kene pangkah..ekekeke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register