Adakah Anda bekerja ikut kos yg anda amik masa belajar

CG Sponsors




roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
As topic it say..nk tnye reramai ni...korang keje berdasarkn ape yg korang belajar ke x?or myimpang? :D

mmg la org kate,rezki ade mane2 n jgn memilih keje..tp rugi lah kalo blaja jejauh pastu keje nye lain..baik keje jer..pendapat aku lah :D
 
Sponsored Post

lilbee

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
4,801
Reaction score
10
Points
25
masa interview dia cakap kos aku pun leh keje skang ni..

bila masuk keje sebenarnya line IT..bukan electric electronic..

tapi keje aku macam kerani je..

xpakai skill langsung..

pnat aku amek diploma...

masa kat kampung mintak keje kerani xdapat lak..

pasal diorang takut aku lari, sebab aku ada dip..

sapa nak lari..

gaji kerani 900 kat kampung..

gaji aku skang 1200, kat bandar..bayar sewa umah aje dah 250, bil, duit barang dapo, last2 baki yilek..

duk kampung rasanya leh menyimpan gak..
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
itu satu sebab..

aku pn cmtu..bila tunjuk degree..nk mtk job2 kecik ssh gle nk dapat..

sbb takut aku lari

or takut aku jadi tokey? :eek:
 

the twelve

Active+ Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
3,064
Reaction score
23
Points
25
itu satu sebab..

aku pn cmtu..bila tunjuk degree..nk mtk job2 kecik ssh gle nk dapat..

sbb takut aku lari

or takut aku jadi tokey? :eek:
diorang takut lawan tokey la...:))
 

lilbee

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
4,801
Reaction score
10
Points
25
member aku sama kos ngan aku gak..

skang keje ngan jpj..

aku pun nak mintak keje jpj gak, tapi mata aku rabun..huhu..

atleast terjamin..

skang keje swasta..kontrak lak tu..
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,755
Reaction score
1,826
Points
206
aku mmg bidang IT.. blaja IT.. keje IT..
sampai bile2 pun mmg IT :D
 

aunpower

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2005
Messages
4,061
Reaction score
32
Points
30
Kalau korang fresh.. elok le mntak gomen.... tp kene ingat rate gaji korang lepas 10 tahun jauh gile antara gomen dgn swasta.. macam aku gak dulu... minat sangat nak keje gomen tp x dapat.... sekarang tanye member2 keje gomen gaji brape.. sikit sangat le pulak..... yang aku pelik gomen ni.... buat garis panduan gaji bawak 3k kira orang miskin... agak-agaknye la.. berapa % orang gomen masuk kategori miskin kalau camni.....??

Budak ijazah baru grad dapat la dalam 2k lebih, blaja sampai lebam dalam 4 tahun ke 5 tahun.... tp kalau pemain bola... 6 basic skill main bola pon x master leh dapat paling kurang 8k sebulan...dunia oh dunia..
 

kez

Active+ Member
Joined
Mar 16, 2008
Messages
3,262
Reaction score
23
Points
25
minat IT,financial dan bisnes.belaja kos IT.. bila dah start keja minat financial lebih plak(sbb bleh buat duit kot)
la ni jadi financial planner.. buat insuran/takaful.. huhu
tp IT masih tetap dihati...
 

keepitreal

Active Member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
1,556
Reaction score
21
Points
25
aku ambik diploma pemasaran..kerja skrg penolong akauntan...ader sama tak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register