Ada Tak Insurance Yang Cover Kes Needle Prick Injury

CG Sponsors




Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
Ada tak sapa-sapa yang jadi agent insurance kat sini yang cover kes needle prick injury.

Kalau ada aku nak offer pada kawan aku.

Kerja dia ialah ambik darah pesakit,memasukkan air dan ubat kepada pesakit menggunakan ikut salur darah,mengendalikan pesakit yang cedera atau berdarah.

Kalau dia dapat H.I.V atau Hepatitis B,C.Berapa ribu yang dia dapat?

Aku nak tanya aje.
 
Sponsored Post

goldendream

Active+ Member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
2,787
Reaction score
1
Points
35
full blown AIDS ker ni?... kalo yaa... ada.. prudential cover ni...
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
Ada tak sapa-sapa yang jadi agent insurance kat sini yang cover kes needle prick injury.

Kalau ada aku nak offer pada kawan aku.

Kerja dia ialah ambik darah pesakit,memasukkan air dan ubat kepada pesakit menggunakan ikut salur darah,mengendalikan pesakit yang cedera atau berdarah.

Kalau dia dapat H.I.V atau Hepatitis B,C.Berapa ribu yang dia dapat?

Aku nak tanya aje.
rasa bawah profesional indemnity ada cover kot.. tapi x leh amik sorang2 - kena amik satu jabatan atau semua yg kerja dlm bidang ni.....

haris
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Mmg ada. Tapi kalau HIV +ve, Hepatitis B,C carrier..tak cover on critical illness (sebab yg cover is full blown AIDS) due to blood transmission.

Cuma kena declare le kat OCCUPATION tu, dia nie keja berkaitan darah dan sebagainya.

Ini keja sama mcm Nurse je nie. Kelas 2. Cuma ada nurse kelas 3-4 kalau kerja wad2 yang melibatkan penyakit dan sebagainya.

Nak tau lebih details, boleh contact saya : 019-323 2121 (Aziz Riadi)
 

migustik

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2007
Messages
415
Reaction score
3
Points
15
habis kalau penghidap pesakit HIV @ Aids macam mana..? New knowledge ni...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register