BTC USD 57,751.1 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ada tak CC/loan utk swasta yg blacklist?

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
Salam semua...

Saya tgh mencari CC/loan. Saya ni pekerja swasta & nama dah blaclist tapi amount blaclist pun 2.5K jer (CC). Gaji basic 1.7K, plus OT & fixed allowance, ada la dlm 2.3K to 3K. Nak buat loan dlm minimum 3-4K ajer. Rasanya xde la bnyk sgt kan?

Saya ada buat loan dgn 1 money lender ni, tapi dia blh approve 2K jer. Amount tu x cukup utk saya. So saya blm buat keputusan lagi utk amik loan tu. Saya suruh diorg hold dulu.

So klu sesiapa ada lubang, tlg ler bantu saya. Saya perlu beri keputusan pd money lender tu (saya suspect along la). Tapi klu dah xde pilihan lagi, terpaksalah pinjam dari along tu juga...

Saya juga tgh cari klu2 ada mana2 agen yg leh tlg apply CC utk org yg dah blacklist mcm saya ni.

Minta tlg sesgt, saya benar2 perlukan duit tu skg ni... Jasa baik sedara/sedari amatlah dihargai... Terima kasih...
 
Sponsored Post

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
Takde yg blh tlg ke? :(
 

n.phobia

Junior Member
Joined
May 19, 2008
Messages
51
Reaction score
0
Points
6
bayar jer la slow slow...nk harap loan, memang payah(mustahil utk swasta blacklist)...takyah la apply ngan abg long tue...gi kat bank soh diorang reschedule payment yg rm2.5k tue....bayar la bebulan....setel tue..setel prob...jgn tambah masalah lagi....

hanya sekadar nasihat...
 

buytosell

Active Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,673
Reaction score
3
Points
25
yup, bagi aku settle je pelan-pelan, 2.5 k rasanya biasa jer, kalau cc bayaran minimum pun dalam 100 lebih...kecuali ko nie ader masalah lain....yang tak diberitahu...:D
bayar jer la slow slow...nk harap loan, memang payah(mustahil utk swasta blacklist)...takyah la apply ngan abg long tue...gi kat bank soh diorang reschedule payment yg rm2.5k tue....bayar la bebulan....setel tue..setel prob...jgn tambah masalah lagi....

hanya sekadar nasihat...
 

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
Terima kasih atas nasihat kengkwn... tapi saya perlu duit skg ni, sebab nak byr bil perubatan... saya diberi masa dlm 2 hari ni jer. klu just byr hutang tu slow2, saya xde masalah.. cuma skg saya perlu sgt duit cash tu.. sesiapa yg blh bantu, harap la dpt bantu.. terima kasih.. :(
 

nikiza

Fun Poster
Joined
Mar 15, 2006
Messages
154
Reaction score
0
Points
10
Terima kasih atas nasihat kengkwn... tapi saya perlu duit skg ni, sebab nak byr bil perubatan... saya diberi masa dlm 2 hari ni jer. klu just byr hutang tu slow2, saya xde masalah.. cuma skg saya perlu sgt duit cash tu.. sesiapa yg blh bantu, harap la dpt bantu.. terima kasih.. :(

alamak masalah nih...

saya personally tak saya awak patut amik loan dari along tuh...matlamat tak menghalalkan cara...cara lebih elok...suba pinjam ngan kengkawan or sedara mara terdekat...lepas tuh selesaikan perlahan2...

pinjam along...bertambah masalah nanti...
 

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
alamak masalah nih...

saya personally tak saya awak patut amik loan dari along tuh...matlamat tak menghalalkan cara...cara lebih elok...suba pinjam ngan kengkawan or sedara mara terdekat...lepas tuh selesaikan perlahan2...

pinjam along...bertambah masalah nanti...


Masalahnya kuarga & kwn2 pun xde duit. Klu ada, xde la saya nak pinjam along berlesen tu...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register