BTC USD 24,016.0 Gold USD 1,778.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ada siapa2 boleh tolong dapatkan kad kredit tak? Bayar pun takpe.

Sponsored Post

pijoe

Legendary Member
gem
Messages
13,654
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,654
Reaction score
1,459
Points
231
Kalau bayar penuh ikut amount kat statement, dah tak kira berhutang. Ada riba jugak ke?

aku ada tanya ust pasal ni... kalau card credit tu jenis conventional bayar lah macam mana pun tetap haram... tapi sekarang ada juga jenis card credit islamic... itu halal untuk dipakai. bank ada ahli syariah dia sendiri untuk pantau semua ni...maka gunalah yang islamic tanpa was was.
 

satsepit

Active+ Member
Messages
3,902
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,902
Reaction score
273
Points
51
Kalau bayar penuh ikut amount kat statement, dah tak kira berhutang. Ada riba jugak ke?

Kalau ke?
Kalaulah tuah masih hidup....

Apa2 pun, cc tak baik untuk zahir & batin,
Jauhkan lah
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
32,794
Joined
Apr 15, 2012
Messages
32,794
Reaction score
2,629
Points
266
Awards
1
Takleh apply direct sebab umur dah above 40 (bukan sy), nama bersih sgt. Ccris takde, ctos pun takde. Siapa blh tlg, mohon pm.

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register