Ask/Help Ada Sesiapa Yg Pernah Mohon Skim EIS

CG Sponsors




Mhafiz255

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2015
Messages
239
Reaction score
3
Points
15
Salam hai, nak tanya ada sesiapa boleh kongsikan kalau ada pengalaman mohon EIS ni, apa sebab hilang kerja, berapa lama tempoh nk mohon dia, berapa elaun semua, & apa apa lagi info yg berguna kalau boleh kongsi, saja nak tahu. Thanks
 
Sponsored Post

skyz.silver

Active Member
Joined
Jan 3, 2013
Messages
1,003
Reaction score
62
Points
40
eis tu bkn ke automatik ke?..
tgk payslip wife sy, tros kna potong, dia bgtau x pernah pulak daftar apa2 skim eis..
 

Mhafiz255

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2015
Messages
239
Reaction score
3
Points
15
Memang dia auto potong, cuma nka tahu je kalau ada sesiapa yg pernah mohon, dia tolong kita cari kerja mcm mana, kalau kita takdapat2 kerja jugak mcm mana
 

John Nawi

Super Active Member
Joined
Oct 23, 2012
Messages
5,065
Reaction score
145
Points
83
kelayakan menuntut :
Perletakan jawatan secara sukarela
Tamat tempoh kontrak perkhidmatan
Penamatan kontrak perkhidmatan atas persetujuan bersama majikan tanpa terma dan syarat;
Penyiapan kerja mengikut kontrak perkhidmatan;
Persaraan; atau
Penamatan kontrak perkhidmatan disebabkan oleh salah laku.
Bantuan kewangan akan diberi selama 6 bulan maksimum, dan berjumlah RM10,800 maksimum.

cara nk tuntut :
Permohonan SIP boleh dibuat secara online di laman web Perkeso dengan mendaftar diri sebagai pencari kerja dan mengisi serta melampirkan borang dan perintah / surat pengesahan.
Permohonan yang lengkap akan diproses dan disemak berdasarkan kelayakan am dan syarat kelayakan caruman.
Kemudian, permohonan tersebut akan disalurkan kepada PERKESO/ JTK / JPP bagi menentusahkan kehilangan pekerjaan yang berlaku. Setelah kelulusan dibuat, penyediaan baucar dan pemindahan wang akan dibuat terus ke dalam akaun pemohon.
 

adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,502
Reaction score
152
Points
43
perkeso punya skim nie boleh pakai ka.. last benda jadi cam zakat ngan insuran duit nak.. tolong x nak.. untuk awal nie p casting ruan ngan mengai belut dalam lubang.. dua benda nie duit besar..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register