Santai ada modal, ada sijil, ada contact, ada pengalaman...tapi tak tahu apa nak buat?

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
655
Points
161
Saya tak tahu apa tajuk yang sesuai (boleh ubah)
Saya tak pasti thread mana yang sesuai (boleh ubah juga)
----------------------------------------------------------

dalam CG ni saya dapati ramai yang ada modal dan suka melabur dalam skim pelaburan yang memberi pulangan tinggi secara bulanan...akhirnya ramai yang kena scam!

dalam CG ni saya dapati ramai juga yang jadi 'middle-man' untuk jadi 'match-maker' projek. Ada yang kenal 'datuk', 'tan sri' dll.(contact kuat!)...harapkan komisen!

dalam CG ni saya dapati ramai juga yang berkelulusan tinggi, tapi tiada kerja, tiada modal, tiada contact!

dalam CG ni juga saya dapati, ramai yang ada pengalaman dalam sesuatu bidang, tapi tiada sijil (guna lesen orang lain).

ringkasnya....

ada yang ada modal, tapi tak tahu nak buat apa.
ada yang ada contact, tapi tak tahu nak beri siapa.
ada yang ada sijil, tapi tidak mendapat pendedahan/panduan untuk menjadi usahawan.
ada yang ada pengalaman tetapi tiada kelayakan...ambil secara sub & ada yang guna lesen orang lain.

untuk berjaya....semua faktor di atas mesti digabungkan.
tapi ramai yang tidak berjaya.

kenapa jadi begini (especially yang kena scam)?
 
Sponsored Post

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,962
Reaction score
734
Points
161
erm

diorgg mentality nak snang cara mudah.itu jer.


ada duit juta2 labur kat benda yg xdjamin kerajaan.

kalo aku la baik aku bli umah bg org sewa ker, buat bangunan sarang burung layang ker, beli emas ker simpan kat pti simpanan bank.
 

qaz123

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2008
Messages
5,645
Reaction score
169
Points
78
kalau de solution mslh ni pm aku ekh...tq
 

ichizen98

Fun Poster
Joined
Nov 1, 2009
Messages
589
Reaction score
6
Points
15
networking bro insya allah berjaya....maksud berkongsi expertis,pengalaman,modal....kita masing ada kepandaian masing2 & contact masing jd gabung kn jgn busuk hati & tamak udah ler(tu la sebenarnye masaalah org kita) maaf ckp yer...
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register