Ada Masalah Dengan Web? Selesaikan di sini.

CG Sponsors




bizplan

Active Member
Joined
Nov 1, 2007
Messages
2,372
Reaction score
68
Points
30
nak minta tolong sape2 pakar dgn websote ni...
Problem sy:
ade laman web dengan servis hosting dari indon.. tp dalam 2-3 hari ni asyik down.. so nk langkah berjaga2 sy ade wat full backup tuk website tu dari cpanel.
masalah sekarang file backup tu mcm mna nk restore ke web hosting lain... sbb sy dh xnk dgn hosting lama yg asyik2 down..sy dh beli hosting bru dan domain bru.. namum bila restor apa pun tarak muncul...ke cara sy yg salah..ade spe boleh bntu x?
kalo ada full backup download dulu dlm pc utk selamat. Biasanya hosting company ada service free moving dari cpanel ke cpanel...
 
Sponsored Post

tedrichie

Freshie
Joined
Dec 2, 2011
Messages
35
Reaction score
0
Points
6
kalo ada full backup download dulu dlm pc utk selamat. Biasanya hosting company ada service free moving dari cpanel ke cpanel...
Bro kena download file ngan DB file. and tgk cms ape pakai. Good luck!
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
580
Points
161
TT nak minta nasihat.

Gambar dalam laman web jadi kecil hanya untuk browser chrome.

Kalau atas Firefox, IE dan Safari tiada masalah.

Rasanya ada isu dengan css dan table.

Dulu ada google dan jumpa solusi tetapi lepas upgrade enjin Wordpress awal tahun hari tu semua edit hilang kerana saya tak buat child theme edit tetapi hardcode.

Minta bantuan kalau senang.

Laman web: http://www.myroadtax.com (rujuk footer: 3 ikon butang kanan)

Kalau boleh berikan solusi kod mobile responsive lagi bagus. :D
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
TT nak minta nasihat.

Gambar dalam laman web jadi kecil hanya untuk browser chrome.

Kalau atas Firefox, IE dan Safari tiada masalah.

Rasanya ada isu dengan css dan table.

Dulu ada google dan jumpa solusi tetapi lepas upgrade enjin Wordpress awal tahun hari tu semua edit hilang kerana saya tak buat child theme edit tetapi hardcode.

Minta bantuan kalau senang.

Laman web: http://www.myroadtax.com (rujuk footer: 3 ikon butang kanan)

Kalau boleh berikan solusi kod mobile responsive lagi bagus. :D
Saje nak menyemak.tumpang tanya,gmbr mane yg jadi kecik tu?sy test chrome dgn ie ok jer.
 

kiebay

Fun Poster
Joined
Dec 10, 2012
Messages
357
Reaction score
3
Points
15
memang kecik icon tue. dh semak.. ada sape2 boleh tolong jawab x?
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
Terima kasih kerana tolong semak. Betul ke? :-?

Logo DMCA, Sitelock dan AVG labs.
ie ok.dgn chrome jadi kecik 3 logo tu.sy tgk2 file css,yg logo puim tu ade id #puimdomain_21452221_box .yg 3 lagi x de id.id boleh guna sekali jer.kalau class (.) boleh guna byk kali.yg peliknya apesal kat chrome jadi problem erk? :))
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
580
Points
161
ie ok.dgn chrome jadi kecik 3 logo tu.sy tgk2 file css,yg logo puim tu ade id #puimdomain_21452221_box .yg 3 lagi x de id.id boleh guna sekali jer.kalau class (.) boleh guna byk kali.yg peliknya apesal kat chrome jadi problem erk? :))
memang kecik icon tue. dh semak.. ada sape2 boleh tolong jawab x?
Kalau tak silap saya kerana Chrome sangat strict dalam peraturan HTML5 dan CSS.

Jadi deklarasi elemen table dalam css tidak dibenarkan dan menyebabkan imej jadi kecil.

Dulu saya ada jumpa satu laman web dengan solusi, tetapi katanya solusi short cut sahaja. Cari balik pun tak jumpa.

Mungkinkah jawapan dia adalah responsive table. Cuba sekejap...

Code:
<div style="overflow-x:auto;">
  <table>
    ...
  </table>
</div>
EDIT:
Tak juga... masih kekal kecil. Tapi saya kekalkan juga kod atas untuk pastikan semua gambar cantik atas mobile.
 
Last edited:

amimng

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2012
Messages
722
Reaction score
11
Points
15
parking dlu..nti leh tnye..fb xda ke bang..YM tu lama sgt..sy da x ingt pasword
 
Sponsored Post
Top
Log in Register