ada ke insurans kereta yg cover apabila berlaku kematian?

CG Sponsors




Mohamad_79

Junior Member
Joined
Nov 3, 2014
Messages
60
Reaction score
0
Points
6
Salam semua..

saya nak bertumpang tanya..ada tak mana2 syarikat insurans kereta kat negara kita ni, kalau kita beli kereta..tapi kalau tiba2 kita meninggal, family kita dapat terus keta tu..tak payah bayar hutang yg masih tinggal kat bank.. ade ke..?


tq pada semua yg sudi jawab..semoga Allah SWT memberikan Rahmat pada kalian..:)
 
Sponsored Post

dungunboy

Fun Poster
Joined
Oct 14, 2013
Messages
629
Reaction score
75
Points
30
Tajuk tu detailkan sikit.. Senang nak catch warga CG ni..
Rasanya ade, dengan maybank.. Sekali bayar je, masa mula² ambik keta..
 

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
40
Points
80
rasanya kena tnya pihak bank
ada bayaran tambahan

masa saya beli myvi guna ambank tu, mmg saya amik pakej tu.tapi lupa insurans apa
 

Mohamad_79

Junior Member
Joined
Nov 3, 2014
Messages
60
Reaction score
0
Points
6
tq tuan sebab sudi reply..harap2 ada lagi yg sudi mereply tentang topik ni..

saya sendiri tengah mencari satu insurance kereta yg dapat beri perlindungan macam ni..di mana kalau kita meninggal, family kita boleh ambil kereta tersebut..
 

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,284
Reaction score
508
Points
161
skrg mmg semua dah wajib amik insurans tu kalau beli kereta 2nd..kete baru boleh pilih nak amek ke x..
 

shamfj7

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2013
Messages
757
Reaction score
2
Points
15
Maybank autolife tuan. Ce tny mcm tu masa nak amil insuran..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register