BTC USD 60,569.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ada atlet tak wajar sarung jersi negara

GASTER123

Legendary Member
Joined
May 6, 2008
Messages
15,829
Reaction score
448
Points
131
MENTERI Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek kecewa dengan kekalahan skuad badminton berpasukan lelaki negara ke atas Thailand 2-3 pada suku akhir, Ahad lalu.

Beliau yang turut menyaksikan perlawanan itu kecewa dengan sikap segelintir pemain yang tidak sepatutnya berada di atas gelanggang.


“Saya harapkan semangat perjuangan tinggi ditunjukkan setiap pemain tetapi malangnya ada pemain yang tidak wajar menyarung jersi negara.

“Bahkan pemain itu tidak seharusnya diturunkan. Ini amat mengecewakan kerana badminton sentiasa menjanjikan pingat dan kita patutnya mara ke separuh akhir bukan terkandas di suku akhir kepada Thailand,” tegasnya selepas bersolat Hari Raya Korban di Perkampungan Atlet, semalam.
 
Sponsored Post

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
48,128
Reaction score
296
Points
141
LCW ni menang gabra sikit main kejohanan besar...bertambah pulak demam sikit lagilah punah musnah game dia....yg heran masa kejohanan terbuka dia amat jarang kalah awal....

lain2 player seperti darren & 2nd double mmg takde semangat melawan, kalah mudah....
tgk kuda tua hafiz, masih boleh diharap...menang bergaya lagi....aku rasa kalau turunkan kuda tua choon hann utk main 3rd single ganti darren, pasti msia menang sbb 3rd single thailand tu ntah sape2....
pastu kalau kuda tua Lee wan wah, choong tan fook main 2nd double, mesti boleh pukul 2nd double thailand yg ntah sape2....
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
48,128
Reaction score
296
Points
141
ya...br menteri nak bersuara...sebenarnya msia takde pilihan dlm team bdminton, camner pun kena try barisan muda....asyik bergantung pd kuda tua je asyik kena kutuk..hehe...tp kuda2 tua tulah yg byk berjasa...tanpa diorg, barisan muda amat lembik....
 

soleq

Active Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
1,956
Reaction score
10
Points
25
sape Ahmad Shabery Cheek nak komen pasal pemain negara???
pandai bercakap je..
main la..
baru tau ...
menyampah btol ngn politician yg pandai bercakap je.....
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
bagus la menteri bersuara.memang takda semangat melawan langsung untuk 2nd dabel & last single tu.mmg hampeh.
 

ah fan

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2009
Messages
8,148
Reaction score
28
Points
70
manjekan sgt pemain2 star..pelapis buat xtau je..ptt bykkn program cri pelapis..bkn setakat jaga pemain2 star je..sume tu dh tua..
 

agigas

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
dia maksudkan si daren liew tu. aku baca berita harian ade sebut nama mamat tu.
tapi pak menteri pon, nak cakap pon kadang2 kena cermin diri dulu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register