ACAB -legend off malaysian underground scene-

CG Sponsors




Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,783
Reaction score
2,299
Points
151
dengar cerita ACAB sudah bangkit kembali ke zaman kegemilangan..betol ke? huhu
 

g r a n p a

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
5,119
Reaction score
44
Points
70
ACAB... band wajib dengar zaman dekat maktab dulu.. tahun 1996... biarlah zaman tu konon jiwa metal ke, hard core ke, grind core, rap core ke... tp ni antara pencetus our local underground scene...

1996 jg ada rancangan alternative dekat TV3 rasanya... mula tgk butterfinggers keluar tv dekat situ la.. kalau tak duk layan demo tape diorang...

ohoo.. zaman collect pelbagai genre demo tape... fotokopi zine... hahaha
 

g r a n p a

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
5,119
Reaction score
44
Points
70
syok.. zaman dia naik pun time tu scene underground mmg powerfull... duk muadzam masa tu, ada juga nampak acah2 skinhead kalau kuar outing... tp kesian.. dcmat takde, spikeboot askar pun jd la... takpelah.. asalkan ada semangat ye tak...

aku duk usung sk8 zaman tu, pakai seluaq cawat labuh.. converse tycoon... mmg takde la nak sarung boot..

seingat aku, ada dua org mmbr aku sampai skang betul2 thru skinhead, salah sorang da jd line up utk The Mister... duk psr gudang.. power gak skinhead skang pun.. cuma tak meriah mcm dulu...
 

agen14

Super Active Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
8,819
Reaction score
72
Points
75
ACAB... band wajib dengar zaman dekat maktab dulu.. tahun 1996... biarlah zaman tu konon jiwa metal ke, hard core ke, grind core, rap core ke... tp ni antara pencetus our local underground scene...

1996 jg ada rancangan alternative dekat TV3 rasanya... mula tgk butterfinggers keluar tv dekat situ la.. kalau tak duk layan demo tape diorang...

ohoo.. zaman collect pelbagai genre demo tape... fotokopi zine... hahaha
Alternative.. masa form 6 ni.. sanggup carik kunci tv kat dewan makan.. semata2 nak tengok rancangan ni..(masa tu tinggal kat hostel) kat tempat aku ni yg legen.. united kids of oi..
 

g r a n p a

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
5,119
Reaction score
44
Points
70
Alternative.. masa form 6 ni.. sanggup carik kunci tv kat dewan makan.. semata2 nak tengok rancangan ni..(masa tu tinggal kat hostel) kat tempat aku ni yg legen.. united kids of oi..
asrama mmg pengaruh kuat benda2 ni bro... dulu rajin jamming lagu korn, ada kapok sebiji.. baldi buat jd drum.. haha.. gitaris tu skang da advance... kawen ngan Ella.. :D
 

fpe

Active Member
Joined
May 30, 2015
Messages
1,222
Reaction score
12
Points
25
tringat zaman dok gunung rapat dulu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register